Sosem tudtam, hogyan készítik a tortákat, melyek a cukrászdák kirakatába kerülnek, s amelyek hónapokig, vagy akár évekig nem romlanak meg. Tegnap véletlenül ráakadtam a Cake Dummies-ra, azaz a torta-bábokra. Így megoldódott a rejtély.



A tortabábok használata igencsak elterjedt a tortadíszítők között, hiszen ezt használják a gyakorlásra, egy-egy új elem kipróbálására, és a tanfolyamokon is, ahol nincs idő a torták elkészítésére.

Nekem külön öröm, hogy rátaláltam a torta-bábokra, ugyanis sütöm a tortákat, de a nagyrészük mindig a kukában végzi. Ezért egyrészt a szívem szakad meg, másrészt pedig pénzkidobás.

Azonban, a torta-bábok moshatóak, így miután az ember lefényképezi a legújabb remekművét, meleg vízzel kimoshatja, és újra felhasználhatja. Egyszerűen csak vajkrémmel be kell vonni, mint az igazi tortát, és kezdődhet a munka. Mehet rá a fondant, vagy egyéb díszítés.

Egyébként, ha az ember nem akar torta-bábot venni, készíthet is magának. Erre a legmegfelelőbb a sima tortaforma, amiben a piskótát sütjük. Ezt felfordítjuk, és bekenjük vajkrémmel, és szárnyalhat is a fantáziánk a díszítésben. Na, és ezt elég csak lemosni munka után.

Ha dolgozott már valaki torta-bábbal, és van tapasztalata, írja meg mire kell ügyelni, esetleg van-e egy-két bevált fogás, akármi.

1 megjegyzés:

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése