Fekete színt kikeverni nem is olyan egyszerű. A tapasztalt tortadíszítők azt szokták javasolni, hogy aki pl fekete vajkrémet szeretne, vegye meg készen (nagyobb webshoppokból).

Talán már tapasztaltátok, hogy amikor fekete festéket adtok pl a vajkrémhez, az eredmény csak a szűrke árnyalatot éi el. S minél több festéket adtok hozzá, a krém, bevonó állaga is megváltozik.

Itt egy javaslat, hogyan kaphattok fekete színt:

1. A bekevert vajkrémetekhez adjatok jó minőségű (nem édesített) kakaót. Kb negyedannyi mennyiséget, mint amennyi vajkrémetek van.

2. Ezután mehet bele egy adagnyi fekete festék

3. Tegyetek hozzá vízet is. Ez kb úgy néz ki, hogy ha pl fél bögre kakaót öntöttetek a krémhez, akkor kb 2 teáskanál víz kell még, de ezt látjátok közben. Lassan, és óvatosan a vízzel, ne legyen híg a krém.

Van, aki pedig a széntablettát pártolja. Egy kis vízzel feloldva már színezhető is a kívánt anyag.

Ennyi a "titok".

2 megjegyzés:

  1. Ez hülyeség, nem titok! :-)
    A fekete színt úgy kevered ki, hogy barnához teszel feketét???
    Felesleges!
    Ráadásul ha van fekete színezéked, akkor mit akarsz kikeverni? Csak belekevered a krémbe és kész.

    Ez az ötlet nem használható...

    VálaszTörlés
  2. Kedves névetelen tortadekoráló, a hozzászólásából kiderül, hogy még soha nem próbált meg fekete fondantot, vagy akár vajkrémet keverni. Általában ezeket jobb készen bekeverve megvenni, azonban, ha erre nincs lehetőség, akkor elsőként barnát, majd ebből feketét keverni, felhasználni a festék mellett a széntablettát, akár kakaót is. Feketét keverni festékből nagyon nehéz, mert többnyire rengeteg festék után is csak szürke lesz a végeredmény, de így a vajkrém állaga sem lesz már tökéletes, sem pedig a fondant bevonóért, mert felhigul. Javaslom, hogy egyszer próbálja meg a fekete szín kikeverését. A tapasztalat és a sok-sok próba sokat fog segíteni. Manapság egyébként már elég jó amerikai festékek is bejutnak Magyarországra, amikkel egyre jobb eredményeket lehet elérni, de amikor ezt a bejegyzést anno megírtam, akkor semmilyen használható fekete festék sem volt sem a magyar sem a nemzetközi piacon.

    VálaszTörlés

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése