A kisfilmből tökéletesen elsajátíthatjuk, hogyan használjuk a kinyomózsákot, és az egyes díszítőelemeket hogyan vigyük fel a tortánk szélére vajkrémből.


Kedves Olvasók, Tortarajongók!

Örömmel jelentem be, hogy a tavaszi verseny egyik zsűritagja a képen látható német

Bettina Schliephake-Burchardt lesz,

aki Németországban tortadíszítőtanfolyamokat tart, tortákat készít, sőt könyvet is adott már ki.

Alább láthatjátok néhány tortáját:





A könyv, ami versenyünk egyik fődíja is lesz:


Bettina közösségi oldalát itt találjátok:
http://www.facebook.com/pages/Bettys-Sugar-Dreams/175558991778
Sőt blogjába is beleolvashattok ezen a címen:
http://bettyssugardreams-blog.blogspot.com/
Természetesen mindkét oldalon megcsodálhatjátok további tortáit is:)
Ki ne szeretné a Napraforgót? Egyszerű, de mégis gyönyörű virág. Nézzük, hogyan díszíthetünk tortát, de jelen esetben Muffint vajkrémből készült Napraforgóval:


Amire szükségünk lesz:


Kinyomózsákok, ételfesték


Vajkrém, azaz a kellő színre festett vajkrémeink.



Muffinokat (vagy a tortát) megsütjük



Elsőként a leveleket formázzuk meg.

Majd kezdhetjük a szirmok felvitelét.

Két rétegben dolgozzunk a szirmokkal.


Végül már csak a virág közepe van hátra, és kész is.



Százszorszép készítése Edna de la Cruz kisfilmje

  • péntek, március 25, 2011
  • NeonGrün Muffin
  • No comments

Még mindig tavaszi lázban égek, így maradjunk a virágoknál:

A kisfilm bemutatja, hogyan készíthetünk Százszorszépet fondant-masszából.

Fondant, vagy sugarpaste, ahogy sokan nevezik:



Hozzávalók:
1/8 bögre hideg víz
1 1/2 kanál zselatin
4 bögre porcukor
1/4 bögre kukorica szirup
1 1/2 kanál glycerin
1-2 kanál növényi olaj

1.A zselatinport feloldjuk a vízben.
2. A porcukrot egy nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk a kukoricaszirupot és a glycerint.
3. Ezután a tűzről levett edény tartalmát a cukorhoz öntjük.
Fontos, hogy mind a kezünket, mind a fakanalat olajjal bőségesen dörzsöljük át.

Végül gyúrjuk át a fondant masszát, olajjal bekent felületen. Csomagoljuk be, és minimum fél órára tegyük hűvös helyre.
Használat előtt mindig gyúrd át porcukros felületen.
Mától követhettek a Twitteren is:

http://twitter.com/#!/tortadiszites

Friss infók, miegymás:)

A tavaszi virágok tárháza hatalmas. Egyik kedvencem a tulipán, így ennél maradnék még egy picit. A következő fotók bemutatják, hogyan készíthetünk tulipánt nagyon egyszerűen.
Amire szükségünk lesz:
- Kevés sárga fondant (vagy amilyen színű tulipánt szeretnénk)
- Zöld fondant a levelekhez
- Pollenekhez pollen-deko (itt a kreativitás is számít, ha nincs speciális tortadekoráló pollenünk.)









Ha valaki rendelne pollen-dekót, virágok készítéséhez, további információért írjon erre az e-mail címre nekem:


Többféle pollen kapható, elsőként felteszek 4 mintát, aztán később a többit is:









Ebben az igazán rövid kisfilmben azt láthatod, hogyan nyújtod ki a fondant masszát, hogyan szaggatod ki a tervezett virágocskát, ha formával dolgozol, és hogyan száríthatod a fondant-virágodat.

Hogyan, na és mennyi ideig tárolhatjuk az elkészített fondant virágokat?
A videóból kiderül, mi a tárolás legcélszerűbb módja.



A lényeg, hogy száraz, hűvös helyen tároljuk az elkészített virágokat, és mindenképpen műanyag, légmentesen lazárt dobozba tegyük őket.
Lássuk hogyan készíthetünk Kálát a legegyszerűbben:
Amire szükségünk lesz:
- kevés fehér fondant
- még kevesebb sárga fondant
- kevés cukor

Szerkesztek egy linkgyűjteményt is, így amikor nincs időm új anyagokat feltölteni, ellátogathattok oda is, böngészni.:

Itt található:
http://tortakeszites.linkpark.hu/

Kellemes időtöltést kívánok!
Cukorból készült virágokkal díszített torta igazi tavaszi hangulatot áraszt, s milyen véletlen, hogy Nőnap is most volt:) (Az elkészítés leírását csak holnap tudom prezentálni.)


Nézzük, hogyan készíthetjük el a tortára a dekorációt.






A virágokat egy másik módszerrel is megformázhatjuk. Lépésről lépésre bemutatják a fotók, hogy hogyan:






A Tavaszi csokor torta elkészítésének lépései Alison Procter: Simplifying Sugar Flowers című könyvéből származik.
Ha szeretnél további gyönyörű virágokat készíteni, a könyvet a következő oldalon meg is rendelheted:
http://www.silvershark-productions.com/tortadekoracios-koenyvek.html
A következő kisfilmben nyomonkövethetitek, hogyan készíthető el az Orchidea cukorból, tortadísznek.



Remélem mindenki érthetőnek találta a bemutatót.

Érkezik a tavasz (bár az időjárás néha nem ezt bizonyítja), nyílnak a szebbnél-szebb virágok. Mi is lehetne aktuálisabb néhány virággal díszített tortánál.

A következő napokban a cukorból, fondantból készül virágokkal foglalkozom majd, kezdve a szükséges sablonoktól, kiegészítőktől, egészen a képen látható torta elkészítéséig.

Várok mindenkit a blogon!


A fondant-tot nem önteni kell a tortára, hiszen ez egy szilárd anyag lesz, (amennyiben jól készítettük el.) Hasonló, mint az Unidec, a K2 a marcipán massza, Ezekkel helyettesíthető is.

Na, de akkor hogyan is kerül a tortára a fondant bevonó?
Lássuk csak:
Miután elkészítettük a fondant masszát, és ki-ki kedve szerint színezte is, eljött az idő, hogy ráhelyezzük azt, a már krémmel megtöltött tortánkra. Mielőtt a fondant-bevonó a tortára kerül, mindenképpen kenjük be a torta felületét vajkrémmel, és tegyük legalább 1 órára a hűtőbe, ha van rá idő.

1. Kinyújtjuk a fondant masszát, a porcukorral megszórt munkalapon.


2/a. Rátekerjük a kinyújtott fondant-tot a sordófára, és a tortára helyezzük.



2/b. Van, aki sodrófa nélkül is fel tudja tenni a fondant-bevonót a tortára. Határozottan, de óvatosan kell dolgoznunk.




3. Kézzel, vagy fondant simítóval óvatosan, de határozottan rásimítjuk a bevonót a tortára, majd levágjuk a felesleges részeket...


...és kész is a fondant-tal bevont tortánk:



Ez a kisfilm bemutatja a folyamatot, sőt azt is, hogyan tudod szép kerekre kinyújtani a fondant-bevonót.:




Ez a kisfilm is erről szól:




S hogyan is készül a fondant massza?
Kattints a linkre, és meg is nézheted:

A marcipán illetve Unidec bevonó is ugyanígy simítható a torta felületére.

Ezen a linken pedig néhány hasznos tudnivalót találsz a fondant-masszával kapcsolatban, sőt egy másfajta elkészítést is megtalálsz recepttel együtt:

http://tortadiszites.blogspot.de/2012/01/fondant-keszitese-es-nehany-tudnivalo.html

A következő linkre kattintva pedig megnézhetitek hogyan kerül hatszög és gömb formatortára a fondant.:  Kattints ide:

http://tortadiszites.blogspot.com/2012/01/tobbszintes-torta-elkeszitese.html


Feltettem egy újabb fondant receptet is, pillecukor nélküli, és igen közkedvelt:

http://tortadiszites.blogspot.com/2012/01/fondant-keszitese-es-nehany-tudnivalo.html

Plusz néhány tudnivalót is olvashattok itt a fondantról.

Sok sikert!

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése