Nemrégiben ismét készítettem egy Tiramisu tortát. Sajnos a gyerekek mellett a díszítésre már nem maradt idő, a torta gyorsan el is fogyott. A korábbi Tiramisu tortámhoz hasonló a krémje, de az elkészítésben egy-két újítást csináltam, pl a tortalapokat enyhén bekentem az Amarettós kávéval.
Így készült a torta:

A piskótát keresztben 3 lapra vágtam.

Meglocsoltam az Amarettós kávéval a lapokat, és először körben, a szélére ananászdarabokat helyeztem, hogy a krém majd ne csurogjon ki az oldalán.


Ezután középre is tettem ananászdarabkákat, és megkentem tiramisu-krémmel


Egymásra helyeztem a lapokat:


Ilyen lett:


Ezután belekezdtem a díszítésbe. Sötétbordó tortát szerettem volna, de hiába kevertem a royal icinghoz egy egész tubus folyékony ételfestéket, a mennyiséghez kevés volt, így a szín ilyen lett:



Sikerült elkezdenem a torta bevonását,



ezután betettem a hűtőbe, hogy összeálljon a tortakrém, és aztán a falka fel is falta:)

A tiramisu-krémet így kell elkészíteni hozzá:
Hozzávalók:

15 dkg pocukor,
1 csomag vaníliás cukor
50 dkg mascarpone
3 tojás
Elkészítés:

A tojássárgákat a porcukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra. Add hozzá a mascarponét, majd a tojásfehérjékből vert kemény habot is forgasd bele.
Semmi köze a tortákhoz, de muszáj megosztanom veletek.
  • hétfő, április 11, 2011
  • NeonGrün Muffin
  • No comments

Eljött az idő, hogy eláruljam, ki is a meglepetés zsűritag, aki nagy örömömre elvállalta, hogy végignézi az általatok beküldött tortákat, és kiválasztja a saját kedvencét, amely leginkább érdemes a győzelemre.

Aki nem ismerné Ráhel eddigi munkásságát, íme egy kis bemutató:

Raj Ráhel tortatervező, a tortatervezést divattervezőként közelíti meg, a témákról 'divatrajz' készül ezek alapján könnyű, főzött krémekből, piskótából és igazi marcipánból formázza a figurát, mintha igazi szobrot vagy műalkotást készítene. Ezután aprólékos művészi munkával alakítja ki a tortacsoda karakterét, színezi, díszítí, marcipánt vagy akár élővirágot is használva.

 


A híres amerikai Saveur Magazine (gasztronómiai magazin) 2010 decemberi számában jelent meg egész oldalas cikk Raj Ráhelről.
Raj Ráhel többször szerepelt saját műsorral a TV Paprikán (Ráhel Asztala sorozat, Dunszt sorozat), valamint szerepelt a Stahl Konyhája műsorban, ahol Zsidek Lászlóval készítették a híres Flódnit.


A Dining Guide külön cikkben írt Ráhel Flódnijáról. Legutóbb gasztronómiai sétát vezetett a Tudatos Vásárlók Egyesületével közösen a Nagyvásárcsarnokban, (ahol Ráhel Flódnija is kapható), beszélt a Kossuth Rádióban a modern és hagyományos vásárlási szokásokról, valamint több alkalommal az MTV műsoraiban szerepelt,( legutóbb: Teadélután, Reggeli).

 


Másik cukrászdáját, a Noé Cukrászdát és Ráhel Flódniját is kiemelten ajánlja, az egyik legnépszerűbb amerikai turista magazin, a Frommer's Guide.
Raj Ráhel vendégtanárként oktat a Makifood Főzőiskolában (makifood.com) is.

Bővebb információk a http://www.torta.hu/ oldalon, továbbá a következő facebook-os linken:
http://www.facebook.com/torta.hu
Kedves Olvasók!

Örömmel jelentem, hogy érkeznek a torták, és már most vannak kedvenceim:)

Mint bizonyára már láttátok, picit változott a versenyre felajálott nyeremények listája, ugyanis a webshopom nagyon nem halad (egyszerűen nincs időm megcsinálni most), viszont szponzornak jelentkezett a Könyvkészítés.hu.

A szakmai zsűri győztese egy 15.000 Ft értékű Könyvkészítési Utalványt kap, a közönségdíjas pályázó pedig egy 8.000 Ft-os könyvkészítési Utalványt, amelyet akár egyedi szakácskönyvük megvalósítására is felhasználhatnak.




Néhány szóban a szponzorunkról, akiket kitörő örömmel fogadtam:
A www.könyvkészítés.hu egyedi könyvek tervezésével és készítésével foglalkozik. Elég elküldeni nekik a könyv szövegét és képeit, ők megtervezik a könyvet, kinyomtatják és valódi könyvvé kötik. Érdemes ellátogatni a weboldalukra, ennyire megrendelő-barát honlapot ritkán lát az ember. Amellett, hogy nagyon kényelmesen, online tudunk tőlük könyvet rendelni az árkalkulátoruk segítségével, könyvünkhöz elképesztően jó ötleteket kaphatunk, és végignézhetjük a cég szemet gyönyörködtető referenciáit. Hírlevelükre feliratkozva negyedévente Könyvkészítési Utalványt nyerhetsz.

Igazán csábító ez a lehetőség, sőt szomorú vagyok, hogy nekem még nincs olyan sok saját tortám, ami kitenne akár egy vékonyka könyvet is, de az biztos, hogy hamarosan az én polcomat is díszíti majd egy saját tervezésű szakácskönyv, sőt talán karácsonyra ajándékba készíthetnék is valakinek, nem? Fú, ez jó ötlet.:)
Közeledik a Húsvét, készítsünk kiscsibét marcipánból.

Amire szükséged lesz:

- Egy kiskés
- Sárga marcipán (vagy fondant)
- Fehér marcipán (vagy fondant)
- Narancssárga marcipán (vagy fondant)
- kevés víz
- Egy kicsi ecset
- Fekete ételfesték



1. Egy kevés fehér marcipánból gyúrj golyót.




2. A késsel vágj cikk-cakkot a golyó felső részébe, mintha paradicsomot készítenél hidegtálhoz.




3. Távolítsd el a felső részt.




4. Ezután készíts sárga macipánból egy kis golyót, majd finoman nyomd bele a tojás közepébe. Ez lesz a csibe teste.




5. Hasonlóképpen készül a csibe feje is sárga marcipánból.



6. A sárga macipán ezután is szerepet kap, hiszen meg kell formáznod a csibe karjait.




7. A narancssága marcipánból apró darabot vegyél, ez lesz a csőre. A késsel kettévágva tökéletes is lesz.




8. Fekete ételfestékkel készítsd a szemeket.




9. ha sikerült megmentened a korábban levágott tetőt, helyezd vissza, ha nem sikerült, formázz a késsel egy újat.




KÉSZ IS A HÚSVÉTI CSIBE.

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése