Ez a kedves kis torta, amit én csak Szitakötős tortának hívok, többféle dolgot is ötvöz, amivel eddig foglalkoztunk.

A hat rétegből álló torta nem mindennapi, hiszen itt a szintek egyforma méretűek, viszont láthatjuk, hogyan kell egy vékony rúd segítségével rögzítenünk az egyes szinteket.

A torta csokoládés ganache bevonatot kapott. A csokoládés ganache bevonat nem csak a torta legkülső bevonójaként szolgálhat. Ebben az esetben összefogja a tortánkat, hiszen szépen szilárdul, különlegessé teszi az ízvilágot a csokoládé miatt, és sima lesz a tortánk felülete, így jöhet rá a bevonó.

A fondant-ot az átgyúrás, és kinyújtás után finoman a torta oldalára simítjuk.

Ezután elvégezzük a rögzítés utolsó simításait is.

A tortánk magas, és különleges, elkészült a díszítéshez. Most már csak a képzeletünk szabhat határt, mi kerül a fondant-bevonóra.

Jelen esetben szitakötők, és apró, sötétzöld fondant golyók. A torta díszítése kifinomult, egyszerűségre törekvő, és véleményem szerint fantasztikus.
Ezt te csináltad? Ejha!!! Csodaszép!
VálaszTörlésRamimami! Igen, csodaszép, azonban, ezt nem én csináltam. Hogy őszínte legyek, az utóbbi napokban sem időm, sem hangulatom nem volt a tortakészítéshez sajnos. Van néhány linkgyűjtemény, amit szerkesztek, és ahonnan kapok egy-két anyagot, partnerprogram keretében.
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésHol lehet kapni olyan vékony rudat amivel rögzítetted a tortaszinteket?