Fondant, vagy sugarpaste, ahogy sokan nevezik:
Hozzávalók:
1/8 bögre hideg víz
1 1/2 kanál zselatin
4 bögre porcukor
1/4 bögre kukorica szirup
1 1/2 kanál glycerin
1-2 kanál növényi olaj
1.A zselatinport feloldjuk a vízben.
2. A porcukrot egy nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk a kukoricaszirupot és a glycerint.
3. Ezután a tűzről levett edény tartalmát a cukorhoz öntjük.
Fontos, hogy mind a kezünket, mind a fakanalat olajjal bőségesen dörzsöljük át.
Végül gyúrjuk át a fondant masszát, olajjal bekent felületen. Csomagoljuk be, és minimum fél órára tegyük hűvös helyre.
Használat előtt mindig gyúrd át porcukros felületen.
Kedves Tímea!
VálaszTörlésKérnék két dologban segítséget.
1. ha receptet teszel fel nekünk nekem jobban segít ha grammokban, dekákban adod meg a hozzávalókat, mert a bögre, kanál tág fogalom, ahány annyi féle, és sokszor pontos adat kell.
2. indulás óta kapom a hírleveledet, aminek örülök és nagyon klassz, de most az utolsó 3-4 alkalommal a videók linkjei nem jelennek meg. nem tudod miért?
köszönöm a választ. Mária