Csodálatos esküvői tortákat ajánlanak manapság a cukrászdák, és nem is hinnénk, hogy némelyiket akár mi magunk is könnyen elkészíthetnénk.
Ez a bejegyzés kicsit előre ugrott, hiszen még messze nem tartunk az esküvői torták dekorálásánál, viszont azt demonstálja, hogy miért indult ez a blog.
Szeretném, ha velem együtt, mindenki gyakorolhatná a díszítés különféle technikáit.
Mivel már megtanultuk, hogyan süssük meg a tortát, és hogyan vonjuk be, ezt kihagytam, és kezdjük azzal, hogy mire lesz szükségünk a díszítéshez, és vegyünk alapul egy fondant-tal bevont tortát.
1. Lássuk, mire lesz szükségünk a munkához.:
- Előre elkészített, papírból kivágott minta, a torták tetejére
- 1-es, 2-es, 3-as kinyomófejjel felszerelt, icinggal megtöltött habzsákra.
- fondant nyújtóra
- virág-forma kinyomóra
- fondant vágóra, vagy éles késre
- nyakkendő-forma kinyomóra (de ha ügyesek vagyunk, e nélkül is boldogulunk majd)

2. Alapul vettük, egy, már fondant-tal bevont tortát, és megtöltöttük a habzsákot vajkrémmel. Elsőként apró gömböket nyomunk a torta és a tortalap találkozásához. Ne nyomjuk szorosan egymáshoz a díszítést, hagyjunk ki 1 gömbnyi helyett közöttük.


Helyezd el az előre kivágott formát a tortád tetején, és finoman karcold körbe azt.

Távolíts el a papír mintát, és kövesd a felkarcolt vonalat a vajkrémmel, amit 3-as kinyomófejjel mintázhatsz.

Ezután vedd elő a 2-es kinyomófejjel felszerelt habzsákot, és a minta belső oldalára készíts még egy vonalat körbe.



Ezután is az 1-es kinyomófejű zsákra lesz szükséged, amikor is a másodikként „felrajzolt“ vonalra még egy réteget tehetsz körbe.

Ezt ismételd meg, de úgy, hogy a 2-es fejet használd, és az elsőként elkészített minta tetején menj végig a krémmel.



Maradhat az 1-es kinyomófejű zsák, és a felkerült minta külső széléről lefelé húzz vonalakat a torta oldalán kijelölt pontig. Bizonyosodj meg róla, hogy egyforma távolságba helyezd a vonalakat, és azok legyenek párhuzamosak.










Ecset és víz segítségével nedvesítsd meg a tortád oldalát azon a ponton, ahová a kézzel csavart rudacskékat ragasztani fogod.






Kend be a közepét egy kevés vízzel.











Négy darab egyforma hosszúságú tiplit kell a tortába szúrnod. Ezek tartják majd az oszlopokat, amiket gondosan kell elhelyezned, és leginkább a felső szint méretéhez kell igazítanod az elhelyezésüket.



A Tortadíszítés magazin I.évfolyam 1. számában Farkas Vilmos nyári esküvői tortájának elkészítését csodálhatod meg.
A magazinról itt bővebben is olvashatsz, vagy megvásárolhatod a nagyobb újságárusítóhelyeken!!!
http://tortadiszites.blogspot.de/2013/05/tortadiszites-magazin-az.html


Ezután a felső szinte, egy kis icinggal feltapaszthatod a felső tortádat, és el is készült a remekmű.

A Tortadíszítés magazin I.évfolyam 1. számában Farkas Vilmos nyári esküvői tortájának elkészítését csodálhatod meg.
A magazinról itt bővebben is olvashatsz, vagy megvásárolhatod a nagyobb újságárusítóhelyeken!!!
http://tortadiszites.blogspot.de/2013/05/tortadiszites-magazin-az.html
szia!
VálaszTörlésnagyon szépen köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!!
szia, hadd kérdezzem meg, hogy icing alatt mit értesz és miből/hogy készíted -- köszönöm
VálaszTörlésSzia,
VálaszTörlésAz icing elkészítését itt találod meg: http://tortadiszites.blogspot.com/2011/06/korona-tiara-tortara-kerites-torta-kore.html
Az icinggal befedheted a tortádat akár, de leginkább díszítésre használja mindenki, az az anyag, ami itt a képeken a kinyomózsákban van. Készíthetsz icingból virágokat is akár. Teljesen keményre szárad, és sokáig eláll.