A tortakészítő verseny 2. kategóriájának a tortáit egyenként fogom feltenni, ide a blogra, mert így legalább haladok majd vele. Igazából nincs sok, csak a fotókat alakítani kell, és a szövegeket is, és az óvodában is nyári szünet van, úgyhogy kicsit elúsztam időben.
Ami fontos! Ebben a kategóriában a receptet, annak ötletességét kell értékelni!
Azonban, íme az első torta:


TORTA 1: Íz bomba citromos charlott torta:




"Recept:
5 db tojásból piskotát készítünk, amelyet sütőpapirra teszünk, kb. 30-40 cm tepsiben.
Ha megsült, akkor vizes ruhára boríítjuk, hogy fel tudjuk csavarni.
A krém: 25 dkg vajat, 15 dkg porcukorral és 1 db cítrom levével habosra keverjük, ezzel megkenjük a piskótát.
Amikor megtöltöttük, és kibéleltünk egy gömbölyú tálat, körbe rakjuk vele.
A felbert habtejszint, amely kb fél liter, felverjük keményre porcukorral együtt és amikor elkészült, beletesszük a lemon citrom héját és levét is, és még hozzá kell tenni dr oetker zselatin fixet is.
Megtöltjük ezzel a krémmel és amikor megtöltöttük, picit várunk vele, hogy meg kössön, és utána olvasztott csokoládéval bevonjuk.
Isteni iz bombával rendelkező sütemény."

Related Posts:

  • 2. kategória - TORTA 13.TORTA 13. - Csoki torta23 cm átméröjü tortáhozPiskóta: 5 db tojás , 15 dkg cukor, 7 dkg keményitő, 3 evőkanál viz, 8,5 dkg liszt,1,5dkg kakaopor, félcsomag sütőporTojást szétválasztani, majd a sárgáját a fele cukorral felvern… Read More
  • 2. kategória - TORTA 11.TORTA 11. - EpertortaAz epertorta egy könnyű, nyári torta krémkönnyű joghurtos eperkrémmel. Nyári forróságban isteni hűsítő, előnye, hogy a krémbe szinte semmi cukrot nem szükséges rakni.… Read More
  • 2. kategória - TORTA 12.TORTA 12. - Dobos tortaTészta:7 db tojásból 14 dkg cukorból, 14 dkg lisztből és 4 dkg olvasztott vajból elkészítjük a tésztát a piskótához hasonló módon Készitjük. Az olvasztott vajat a tojássárgájához keverjük. 200 C'-on 6 v… Read More
  • 2. kategória - TORTA 14.TORTA 14. - Oroszkrém torta23 cm átméröjü tortáhozPiskóta: 5 db tojás , 15 dkg cukor, 7 dkg keményitő, 3 evőkanál viz, 10 dkg liszt, félcsomag sütőporTojást szétválasztani, majd a sárgáját a fele cukorral felverni habosra, ut… Read More
  • 2. kategória - TORTA 10.TORTA 10. - Eszterházy tortaAz eszterházy torta története eléggé érdekes: megsütöttem az 5 lapot, de sajnos az egyik leragadt és darabjaira esett... Ekkor jött az ötlet, h ha egy kis baracklekvárral és rummal összegyúrom és k… Read More

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

5981689

Tortarendelés:

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése