Csokoládé rúd. csokoládé oszlop, csokoládé szivar mind ugyanazt jelenti. Leginkább a torták oldalának díszítésére használjuk.
Hogyan készül?

Csokoládét mikróban melegítjük, természetesen nem folyósra, csak, hogy ki lehessen nyújtani. Van, aki gőz fölött olvasztja a csokoládét, és olyan is akad, aki tesz bele egy kevés kukoricaszirupot is.

A videón már csak azt a folyamatot nézhetjük meg, amikor az olvasztott, és kinyújtott csokoládéból rudacskákat készítünk. Azért ezt a technikát választottam, mert ehhez nem kell semmien speciális felszerelést vásárolnunk, hogy elkészíthessük a csokoládé "szivarokat".



Természetesen, fehércsokiból is csinálhatjuk a rudacskákat.

A következő videót pedig azért választottam, hogy láthassátok, hogyan nyújtja ki egy profi az olvasztott csokoládét, s persze utána ő is elkészíti a maga kis rudacskáit. Lehet gyakorolni!



A videón 2 színű a rudacska. Legközelebb azt mutatom be, hogyan kell ilyet készíteni, azaz a fehér és a barna csokoládét keverni, ilyen módon. Előtte el kell mennem csokit venni, mert elfogyott.
Létezik egy egészen egyszerű technika, amennyiben rövid rudacskákra van szükségünk. Csokoládét ugyanúgy mikróban melegítjük, kinyújtjuk, majd a sajt-szeletelővel elkészítjük a rudacskáinkat.

A csokoládé rudacskák légmentesen, hűtőszekrényben 2 hétig is tárolhatóak.

2 megjegyzés:

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése