Csokoládé rúd. csokoládé oszlop, csokoládé szivar mind ugyanazt jelenti. Leginkább a torták oldalának díszítésére használjuk.
Hogyan készül?

Csokoládét mikróban melegítjük, természetesen nem folyósra, csak, hogy ki lehessen nyújtani. Van, aki gőz fölött olvasztja a csokoládét, és olyan is akad, aki tesz bele egy kevés kukoricaszirupot is.

A videón már csak azt a folyamatot nézhetjük meg, amikor az olvasztott, és kinyújtott csokoládéból rudacskákat készítünk. Azért ezt a technikát választottam, mert ehhez nem kell semmien speciális felszerelést vásárolnunk, hogy elkészíthessük a csokoládé "szivarokat".Természetesen, fehércsokiból is csinálhatjuk a rudacskákat.

A következő videót pedig azért választottam, hogy láthassátok, hogyan nyújtja ki egy profi az olvasztott csokoládét, s persze utána ő is elkészíti a maga kis rudacskáit. Lehet gyakorolni!A videón 2 színű a rudacska. Legközelebb azt mutatom be, hogyan kell ilyet készíteni, azaz a fehér és a barna csokoládét keverni, ilyen módon. Előtte el kell mennem csokit venni, mert elfogyott.
Létezik egy egészen egyszerű technika, amennyiben rövid rudacskákra van szükségünk. Csokoládét ugyanúgy mikróban melegítjük, kinyújtjuk, majd a sajt-szeletelővel elkészítjük a rudacskáinkat.

A csokoládé rudacskák légmentesen, hűtőszekrényben 2 hétig is tárolhatóak.

2 megjegyzés:

  1. csak az a kés amivel csinálja egy évi fizetés

    VálaszTörlés
  2. kis kockákat kell össze olvasztani vagy egy egész táblát?

    VálaszTörlés

Letölthető könyv!

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Tortadíszítés videók

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése