Csokoládé rúd. csokoládé oszlop, csokoládé szivar mind ugyanazt jelenti. Leginkább a torták oldalának díszítésére használjuk.
Hogyan készül?
Csokoládét mikróban melegítjük, természetesen nem folyósra, csak, hogy ki lehessen nyújtani. Van, aki gőz fölött olvasztja a csokoládét, és olyan is akad, aki tesz bele egy kevés kukoricaszirupot is.
A videón már csak azt a folyamatot nézhetjük meg, amikor az olvasztott, és kinyújtott csokoládéból rudacskákat készítünk. Azért ezt a technikát választottam, mert ehhez nem kell semmien speciális felszerelést vásárolnunk, hogy elkészíthessük a csokoládé "szivarokat".
Természetesen, fehércsokiból is csinálhatjuk a rudacskákat.
A következő videót pedig azért választottam, hogy láthassátok, hogyan nyújtja ki egy profi az olvasztott csokoládét, s persze utána ő is elkészíti a maga kis rudacskáit. Lehet gyakorolni!
A videón 2 színű a rudacska. Legközelebb azt mutatom be, hogyan kell ilyet készíteni, azaz a fehér és a barna csokoládét keverni, ilyen módon. Előtte el kell mennem csokit venni, mert elfogyott.
Létezik egy egészen egyszerű technika, amennyiben rövid rudacskákra van szükségünk. Csokoládét ugyanúgy mikróban melegítjük, kinyújtjuk, majd a sajt-szeletelővel elkészítjük a rudacskáinkat.
A csokoládé rudacskák légmentesen, hűtőszekrényben 2 hétig is tárolhatóak.
- péntek, május 28, 2010
- NeonGrün Muffin
- csokoládé, csokoládé rúd készítése, kisfilm
- 2 comments
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
csak az a kés amivel csinálja egy évi fizetés
VálaszTörléskis kockákat kell össze olvasztani vagy egy egész táblát?
VálaszTörlés