Gratulálok a nyertesnek, aki nem más, mint:
Losonczi Brigitta (brigi014)
A nyereményét postázom hamarosan (hétfőn), a korábbi nyertesek nyereményeivel egyetemben. Lássuk a receptet újra:
TORTA 5. - Tejszínes Tejberizs torta
A torta alapja egy kakaós piskóta tortalap.
Elkészítése: 6 db tojást kettéválasztottam.
Egy tálban a tojások sárgáját habosra kevertem 10 dkg cukorral. 8 dkg lisztet elkevertem ,5 dkg kukorica keményítővel( ettől lett tartása a tésztának) 4 dkg kakaóporral, egy 1 csomag sütőporral.
A tojások fehérjét kemény habbá vertem 4 evőkanál hideg vízzel,egy csipet sóval és 5 dkg cukorral. A habosra kevert tojássárgákhoz felváltva kevertem hozzá a lisztes keveréket és a habbá vert tojásfehérjét.
Margarinnal kikentem egy 24 cm-es tortaformát, megszórtam liszttel, és előmelegített 180C-os sütőben tűpróbáig sütöttem.
Majd vízszintesen kettévágtam. A kakaós piskótalapra egy tejszínes tejberizskrém került.
Elkészítése:
0.5 l tejből, 4 evőkanál kristálycukorból, 10 dkg rizsből tejberizst főztem.
Kihűtöttem. 4 dl tejből, 1 cs vanília pudingporból, 5 evőkanál kristálycukorból, 2 csomag vaníliás cukorból vanília pudingot készítettem, ezt is hagytam kihűlni. Amikor kihűlt a tejberizs és a vaníliapuding is,akkor a tejberizshez kevertem a vaníliapudingot, 3 dl tejszínt habbá vertem és hozzáadtam a vaníliapudinggal elkevert tejberizshez. 2 evőkanál zselatinporból és 0.5 dl vízből zselatint főztem, és ezt így forrón hozzákevertem a krémhez. Az egyik piskótalapra rákentem a tejszínes-tejberizses krémet, majd ráhelyeztem a másik piskóta lapot. Díszítés:2 dl tejszínt habbá vertem, és plasztik csokiból rózsákat készítettem.
Ezt sütöm most kisfiam 2. szülinapjára:-) Annyi különbséggel, hogy gluténmentes lesz (Barbara liszt főzéshez sütéshez - ezt használom). Majd jelzem, milyen lett
VálaszTörlésNagyon jó lett!!! Csináltam rá ganache-t, az is jól sikerült most is. És nagyon finom...
VálaszTörlésFeltétlenül szükséges a zselatinos mozzanat?
VálaszTörlés