Én már sok ilyen videót megnéztem. Nekem csak a bajom, hogy nem tudom, hogy csináljak olyan kemény vajkrémet vagy cukormázat, ami nem esik össze. Az angol receptek szerint tesznek ebbe a buttercreambe valami shortening nevű dolgot is. Ez nem tudom, hogy a zsír lehet vagy teavaj. De még cukormázat sem sikerül olyan állagúra csinálnom, hogy ne essen össze azonnal, akármennyi cukrot rakok hozzá. Pedig nagyon szeretnék tudni ilyen rózsákat készíteni. Valakinek valami ötlete, tippje?
Szia Edina! Az angol nyelvű receptekben szereplő "shortening" fehér növényi zsír, többnyire szobahőmérsékleten keményedő pálmazsír vagy kókuszzsír (nem olaj, mert az folyékony!)Igaz nem tartalmaz ilyet, de az alább szereplő vajkrémrecept számomra bevált, szuper díszeket tudtam készíteni belőle. Ajánlom neked is, nagyon egyszerű. Üdv: Zsófi ps. nem tartozom a weboldal szerzői közé :-)
Sopheianne! Köszönöm a válaszodat Edinának!!! Örülök, hogy bevált a recept. Edina, remélem (azt hiszem már írtad is), hogy megtaláltad a másik vajkrémreceptet. Ha nem, vagy valaki más is kipróbálná, itt egy picit eltérő recept, ami nekem jobban bevált: http://tortadiszites.blogspot.com/2011/05/vajkrem-keszitese.html
Virágszögnek hívják. Általában cukrász kellék boltokban lehet hozzá jutni. De házilag is készíthető... Hurkapálcika, ragasztó egy darab műanyag, amit körívben kivágunk. A hurkapálcikát kihegyezzük, kifúrjuk a műanyag lapot, és ráhúzva odaragasszuk. Várunk míg megköt és lehet használni. :D
Én már sok ilyen videót megnéztem. Nekem csak a bajom, hogy nem tudom, hogy csináljak olyan kemény vajkrémet vagy cukormázat, ami nem esik össze. Az angol receptek szerint tesznek ebbe a buttercreambe valami shortening nevű dolgot is. Ez nem tudom, hogy a zsír lehet vagy teavaj. De még cukormázat sem sikerül olyan állagúra csinálnom, hogy ne essen össze azonnal, akármennyi cukrot rakok hozzá. Pedig nagyon szeretnék tudni ilyen rózsákat készíteni. Valakinek valami ötlete, tippje?
VálaszTörlésSzia Edina! Az angol nyelvű receptekben szereplő "shortening" fehér növényi zsír, többnyire szobahőmérsékleten keményedő pálmazsír vagy kókuszzsír (nem olaj, mert az folyékony!)Igaz nem tartalmaz ilyet, de az alább szereplő vajkrémrecept számomra bevált, szuper díszeket tudtam készíteni belőle. Ajánlom neked is, nagyon egyszerű. Üdv: Zsófi
VálaszTörlésps. nem tartozom a weboldal szerzői közé :-)
Sopheianne! Köszönöm a válaszodat Edinának!!! Örülök, hogy bevált a recept. Edina, remélem (azt hiszem már írtad is), hogy megtaláltad a másik vajkrémreceptet. Ha nem, vagy valaki más is kipróbálná, itt egy picit eltérő recept, ami nekem jobban bevált: http://tortadiszites.blogspot.com/2011/05/vajkrem-keszitese.html
VálaszTörlésHali!
VálaszTörlésHol lehet beszerezni olyan kis fém bigyót, amit forgatva elkészíted a rózsákat és mi a neve?
Köszi!
A neve virágszög. És általában cukrász kellék boltokban lehet kapni.
TörlésVirágszögnek hívják. Általában cukrász kellék boltokban lehet hozzá jutni. De házilag is készíthető...
VálaszTörlésHurkapálcika, ragasztó egy darab műanyag, amit körívben kivágunk. A hurkapálcikát kihegyezzük, kifúrjuk a műanyag lapot, és ráhúzva odaragasszuk. Várunk míg megköt és lehet használni. :D