• vasárnap, november 06, 2011
  • NeonGrün Muffin
  • No comments
Ismét kaptam egy kérdést, íme:

"A fondant alatti vajkrémet ki lehet váltani lekvárral? Az talán nem olvasztja meg a fondant-ot."

Válasz:
A fondantot nem olvasztja meg a vakrém, ha rendesen készítetted el. Ráadásul a tortára a díszítés, tehát a vajkrém, majd a fondant csakis teljesen kihűlt állapotában vihető fel. Meleg piskótát, krémet soha ne használj!

Természetesen kiválthatod lekvárral a vajkrémet, de hogy teljesen sima legyen a felülete, készíts sárgabarackos (vagy akármilyen lekvárból készült) zománcot, a következőképpen:
Miután a piskótádat a kívánt krémmel megtöltötted, majd a lapokat egymásra helyezted, a torta felületét (az oldalát és a tetejét) általában vajkrémmel meg szoktuk kenni, majd erre kerül a kinyújtott fondant bevonó.


Aki nem szeretne vajkrémmel dolgozni, más lehetőség is adott a torta átkenésére. Megfelelő lehet a sima cukorszirup, mert erre is rátapad majd a fondant, viszont jobb megoldás a sárgabarackos zománc, mert ez szépen megszárad a torta felületén, és megfogja a krémet, vagy az egyéb tölteléket is (pl gyümölcsös töltelékeket).

A sárgabarackos zománc elkészítése nagyon egyszerű.:

Amire szükséged lesz:

- 250 gr sárgabaracklekvár

- 2 teáskanál citromlé

Melegíts meg a lekvárt, majd egy szűrőn jól nyomd át az egészet, majd add hozzá a citromlevet. 30 másodpercig hagyd forrni az edényben, majd vedd le a tűzről, és lassan hűtsd le.

Miután kihűlt, kend be vele a torta felületét.

Ezután hagyd száradni.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése