Nagy Orsolya munkája
Vágjuk a torták méretének megfelelő kartonlapot, és vonjuk be alufóliával. Süssük meg a tortákat, töltsük be és 1 éjszakán át hagyjuk őket hűlni.
Másnap vonjuk be a torták felületét vajkrémmel. Erre jön majd a fondant bevonó, amit előzőleg ekrü színre színeztük, gél festékkel. Gyúrjuk át még egyszer, majd keményítőn nyújtsuk ki.
A kinyújtott burkolót tekerjük fel a nyújtófára, majd terítsük a tortára, amit előzőleg nedves kézzel vagy tortalapáttal átkentünk. Így jobban fog tapadni.
Először a sarkokat simítsuk el, majd az egész tortát körben, finoman, egyenletesre. Egy éles kés vagy pizza-vágó segítségével a felesleges bevonót vágjuk le.
Mindhárom emelettel így járunk el.
A virágokat érdemes előre elkészíteni, hogy szépen megszáradjanak mire szükségünk lesz rájuk a díszítésnél.
A torta összeállítása:
A legalsó tortába szúrjuk 8 saslikpálcikát, majd kb. 1 mm-rel feljebb, mint a tortánk teteje törjük el. Ezek fogják a súlyt tartani, így a tortánk nem fog benyomódni. Helyezzük rá a 2. emeletet. Ezt is merevítsük ki az előbb leírtak alapján és így tegyük rá a 3. emeletet.
Mintázóval vágjunk csíkokat, melyeket simítsunk egy kis víz segítségével az emeletek közzé, a torták aljára. Így eltakarjuk az összeillesztésnél keletkezett esetleges hézagokat és egyben díszítjük is a tortát.
Szilikon díszítő segítségével gyöngysor készíthetünk, de akár szabad kézzel is gyúrhatjuk a golyócskákat. Ez kerül majd a díszcsík mellé.
Zöld masszába egy fertőtlenített rózsalevelet nyomunk és kiszaggatjuk rózsalevél szaggatóval a leveleket.
A virágokat és a leveleket elképzelésünk szerint a tortára helyezzük.
Nagy Orsolya további csodás munkáit a következő oldalon találjátok meg:
A torta készítése, és hasonlóan prezentált torták találhatóak A tortadíszítés alapjai c. könyvben.
Kattints a képre:
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése