Red Velvet Cake, azaz Vörös Bársony Torta. Én is ezt készítem ma a családnak!



 
Mire lesz szükséged a torta elkészítéséhez?

Hozzávalók:

PISKÓTA:
113 g vaj (szobahőmérsékletű, nem sózott vaj)
1/2 teáskanál só
300 g cukor
2 nagy tojás
250 g liszt
15 g kakaópor
240 ml író (buttermilk)
1 teáskanál vanília aroma
2 evőkanál folyékony ételfesték
1 teáskanál ecet
1 teáskanál szódabikarbóna

KRÉM:
227 g sajtkrém (szobahőmérsékletű)
227 g mascarpone (szobahőmérsékletű)
1 teáskanál vanília aroma
115 g cukor, vagy porcukor
360 ml habtejszín

Sok sikert az elkészítéshez nektek is és nekem is!
Boldog Valentin Napot mindenkinek!


16 megjegyzés:

  1. Atya világ, 2 evőkanál ételfesték!!??

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Ez kb. 20-as formában sülhetett?
    És ez az anyagmennyiség 2 karikához való?
    Tudom, hogy ez így szép, de a krémsajtos bevonatra rá lehet tenni a fondantot?

    VálaszTörlés
  3. Igen annyi. Más recepteket is megnéztem, és van ahol 2 üveggel tesznek bele (persze a kisüvegessel, van ahol egy tubus...stb)

    VálaszTörlés
  4. kb 20-as, én rögtön kipróbálom 23-asban. Én már tettem fondantot a mascarpone krémes tortára. Konkrétan erre még nem.

    VálaszTörlés
  5. Tegnap én is ezt sütöttem, a tésztát pontosan ezen recept alapján, a krémet kicsit másképp. Csodálatos lett mint ízre, mint alakra. Fondant nem ment rá, ugyanazzal a krémmel vontam be.

    VálaszTörlés
  6. Lehet, hogy még átgondolom ezt a fondantos dolgot, mert elég szép ez így, ahogy van!
    Emi, hogy csináltad a krémet, ha nem ezen recept alapján?
    CakeMummy, azért számolj be róla Te is, hogy sikerült. :-)

    VálaszTörlés
  7. oké, a piskóta szenzációs, de ez a habtejszínes krém nem jött be. katasztrófa. Kicserélem majd a krémet egy másikra, amit ma este tesztelek. Egyébként ez az egyetlen recept, ahol kerül bele tejszín, és hezitáltam is, jó volt a megérzésem. Nem jött be.

    VálaszTörlés
  8. Úhhh Cake Mummy...! :-(
    Én több helyen is láttam tejszínes változatot. Na meg olyat, hogy csak porcukor és vaj kell hozzá, ami szerintem megint csak nem tökéletes választás.
    Erre meg most bukkantam rá:
    -3 doboz natúr sajtkrém (Philadelphia)
    -Porcukor ízlés szerint
    -1 dl tejföl
    -½ Citrom leve, és reszelt héja
    Szerinted?
    Ja, és még valami...
    Az irót mivel tudom helyettesíteni? Pl. kefírrel?
    Szerencsére nekem még van időm összehozni, mert csak márciusra terveztem egy ilyen bársony-tortát, de ezek szerint nem volt butaság időben elkezdeni a tapasztalatgyűjtést! :-)
    Remélem, az új krémed sikerül!

    VálaszTörlés
  9. Vajon ha valakinek gyengébb mixere van, annak is jó lesz a tejszínes dolog? Vagy alőbb csináljak habot, és ahhoz keverjem hozzá a többit??

    VálaszTörlés
  10. gyengébb mixerrel is jó lesz! csak ne verd túl! egyébként pont tegnap csináltam ebből a receptből tortanyalókákat, és annyira istenien finom!!! ez a piskóta szerintem utánozhatatlan!

    VálaszTörlés
  11. én is szeretném tudni, hogy az írót mivel helyettesíthetem! köszi.

    VálaszTörlés
  12. majd csak holnap fogjuk enni, szóval az ízére nem panaszkodhatom, de a piskóta nekem nem sikerült jól. vékony is lett, nem is akart átsülni... persze lehet, hogy a gluténmentes liszt az oka... rengeteg krémem kimaradt mellesleg, még annak ki kell találnom majd valamit. de ez nem lesz gond:-)

    VálaszTörlés
  13. Kedves Lilla, valóban? Nekem valahogy ez a piskóta mindig nagyon jól sikerül, és annyira finom. Az írót nem tudom mival lehet helyettesíteni, nekünk itt az a neve, hogy Buttermilk, olyan kiszerelésben van, mint a joghurt, csak nagyobb. A boltban kellene megkérdezni, sajnos nem tudom a választ.

    VálaszTörlés
  14. Tegnap en is megsutottem, tenyleg nagyon finom ez a teszta. Nekem nem lett ennyire elenk piros, bar nem is mertem ennyi etelfesteket beletenni, viszont a kakaoportol sotetebb szine lett, pedig a recept szerinti mennyiseget tettem bele. Mas kremmel toltottem, de szerintem gelatinnal a fenti is jol mukodne.

    VálaszTörlés
  15. Régebben én is sütöttem már ezt a receptet, azóta is ezt használom. Írót elég sok helyen be lehet szerezni. A kakaóport én már az első sütésnél kihagytam, így értem el a szép élénkpiros színt. Porfestéket ajánlanék hozzá én mindig azt használom egy kis vízzel elkeverem és úgy megy az íróhoz.

    VálaszTörlés
  16. Sziasztok, szeretném megkérdezni hogy ezt kék változatban is megcsináltátok már? Arra lennék kiváncsi hogy a kakaótól szép mélykék lesz vagy nem jó ha beleteszem? Köszi

    VálaszTörlés

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Színek kikeverése

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók