Ahogy ígértem, fotókkal is bemutatjuk hogyan készíthetünk fodor-virágokat egyszerűen.


Amire szükséged lesz:

A fodorvirágok közepére készíthetünk vajkrém, illetve royal icing díszítést, tehetünk rá néhány cukorgyöngyöt, vagy egyszerűen egy fondant golyócskát. Azonban készíthetünk olvasztott csokoládéból formák segítségével egzotikusabb díszt is. Ehhez a csokoládét fel kell olvasztanunk, és a kívánt formába tölteni. Ezután csak hagyni kell állni, leginkább a hűtőszekrényben, egészen addig, míg vissza nem nyeri az eredeti, szilárd formáját.




Miután újra szilárd csokoládét kapunk, egyszerűen kinyomjuk a formából.

A fodorvirágot készíthetjük fondantból is, viszont vékonynak kell lennie, mert úgy az igazán szép. Nyújtsunk ki egy darab fondant masszát, és ha nem elég vékony, akkor nyugodtan kapjuk elő a tésztanyújtónkat, és görgessük át rajta a masszát. Egyébként, akik virágmasszából virágokat készítenek, azok is előszeretettel használják a tésztanyújtót, mert egészen vékonyra ki tudja nyújtani a fondant masszánkat.




Ezután következik a szirmok elkészítése. Különböző méretű kiszúrót használjunk, hogy minden réteg egyel kisebb legyen, így lesz szép a virágunk.




Marcipánformázóval a szirmokat körben nyomkodjuk meg kicsit, aki látott már tortás műsort, vagy akár a korábban feltöltött fodor-torta elkészítését, láttam már hogyan kell kissé megnyomkodni a szirom széleit.



A virágszirmok szárítását, pihentetését nem sima felületen végezzük, hanem készítsünk saját formát celofánból, papírtörlőből, vagy egyszerűbb, ha van kész formánk erre a célra.




Miután ezzel is elkészültünk, építsük össze a virágfejet. A szirmokat a legnagyobbtól a legkisebbig helyezzük egymásra.




Jöhetnek a virágunk közepére szánt csokoládé formák.  Ezeket szintén kedvünk szerint színezhetjük, s tovább is variálhatjuk, akár apró cukorgyöngyökkel.






A fodorvirágok sokszínűségének is az a titka, hogy csak a képzeletünk szabhat határt. Variálhatjuk a szirmok számát, a formáját, a színét, a virág közepén a díszítést, ahogy kedvünk tartja.




Az angol nyelvű anyag itt található:

Sok szerencsét mindenkinek! Aki kipróbálja a fodor-készítést, nyugodtan küldje el a végeredmény fotóját az info@tortadiszites.hu e-mail címre.

Kellemes napot kívánok mindenkinek!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése