Általában többnyire fondant bevonóval fedett tortákat, és fondant, marcipán díszítéseket mutatunk be, ezért is örültem nagyon, amikor a MyCakeSchool oldalán felbukkant ez a vajkrém szivárvány torta.

Ehhez aztán nem kell sok eszköz, sem pedig rengeteg hozzávaló. Ráadául, így tavasz közeledtével igencsak kellemes színekkel feldobott tortát látni.

Szükséged lesz a dekorálásnál:
- ételfestékre
- vajkrémre
- 21-es csillag alakú díszítőcsőre, vagy közepes méretűre
- 806-os, vagy 12-es nagy méretű kör alakú díszítőcsőre,
- néhány díszítő cukorkára


Elsőként a torta oldalára megrajzolod a sávot, hová kerül a szivárvány.A következő lépésként elkészíted csíkonként, színenként a szivárványt. Egyszerűen kagyló formákat nyomsz a vajkrémből egymás után, sorban.

Amint elkészült a szivárvány, a torta oldalára jöhet az ég, azaz a kék vajkrém, ami teljesen betölti majd az üres részeket körben a torta oldalán. 
 
Ekkor kerül elő a nagyobb méretű díszítőcső, majd fehér vajrkémből felhőket nyomkodunk a torta tetejére.


 
 

Van felhőnk, egünk, és egy pompás szivárványunk, ne hiányozzon a föld se. Alulra jöhet néhány szál virág, vagy inkább borkocska, amire a díszítőcukor adja a koronát.


 
 
Kész is van:
 
 
 
Természetesen variálhatjuk a torta formáját, nagyságát is, sőt a szivárvány elhelyezésére is számtalan lehetőség létezik.
 
Aki pedig nem tudja még, hogyan kell kagyló formát kinyomkodni a díszítőcső segítségével, ebben a videóban meg is nézhet néhány technikai fogást:
 
 
 
 
 
Sok sikert, és végre érjen el mindket a madárcsicsergős TAVASZ!!!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Letölthető könyv!

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Tortadíszítés videók

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése