A Tortadíszítés Magazin 2. számában (megjelenés: július 23.) a csokoládé-díszítésről közlünk egy terjedelmes anyagot, ezért most a csoki körül forognak a napjaim. Ezért választottam nektek ezt az anyagot.

Vannak, akik már ismerik Nadia és Isa munkáit. Nekik nem kell bemutatni a két hölgy alkotta Choko Late-csapatot. A lányok Belgiumban élnek, és formázócsokoládéból készítenek gyönyörűséges figurákat, ember-alakokat, meseszép tortákat.

Többek között ez a kettőt is:

 


Az utóbbi, azaz Lady Valentine elkészítésének tanfolymát sajnos az utolsó pillanatban kellett lemondanom, és azóta is bánom, hiszen nagyon örültem, hogy csupán csak 3 órát kellene autóznom, hogy a tanfolyam helyszínére jussak, így végre én is részt vehetek egy dekoráló továbbképzésen. Nem adtam fel, egy augusztusi tanfolyamukra ismét jelentkeztem, remélem oda végre el is jutok. Erről van szó:


Lady Sirena elkészítése lesz a feladat, reggeltől estig... Gyönyörűséges...

A lányoktól engedélyt kaptam, hogy közzétegyem egy korábbi munkájuk részletes bemutatását, amely a facebookos oldalukon is megtalálható régóta. Sőt a Tortadíszítés Magazin egyik 2014-es számában is meg fog jelenni egy komplett fotós anyag az egyik csokoládémunkájuk bemutatásával.

S amennyiben eljutok végre a tanfolyamra, arról is készítek beszámolót.

Most pedig térjünk a lényegre, ahogy ígértem a főcímben, bemutatjuk, hogyan készíti Nadia és Isa a csoki lovacskát.

A lovacska elkészítéséhez marcipánformázó eszközökre, és kiszúrókra lesz szükségünk.A csokoládémasszát mi magunk is elkészíthetjük, de készen is megvásárolhatjuk, és kedvünk szerint színezhetjük.

Elsőként a ló fejét készítjük el:


A szemgödrök formázása után el is készítjük a szemeket. Ehhez vékonyra nyújtjuk a masszát, és kiszúró segítségével kivágunk belőle 2 db esőcseppszerű formát, amely a szem alapját adja majd.


 
A marcipánformázó eszközök nagyon hasznosak, hiszen, nemhogy ezekkel szinte bármilyen formát elkészíthetünk, sőt mintázhatunk, az egyes alkotóelemek elhelyezésében és rögzítésében is nagy segítségünkre lehetnek.

A szem után készül a szemöldök.


 

 
A fej szinte már kész, jöhet a test, és a lábak.
 


A csokoládémasszából 2 kígyót gyúrunk, majd 4 részre osztjuk.

 
Ezek lesznek a lábak, de hogy a végleges formájukat megkapják, az egyik végüket ki kell nyújtanunk, hogy majd a testhez tudjuk tapasztani.


Már megfigyelhettétek korábban is, hogy a fogpiszkáló a tortadekorálók nagy barátja. Ahhoz, hogy a lovacskánk stabilan álljon a lábán, és tovább dolgozhassunk vele a lábakba fogpiszkálót szúrunk, ezzel egy hungarocelemezre rögzítjük.A lovak hátsó lába kicsi furmányos, aki látott már lovat, akár csak fotó megfigyelte, annak a következő művelet, a hátsó láb  formázása nem lesz meglepő. Egy kis háromszögszerű részt kell kicsípnünk a csokiból. 
A fejet is fogpiszkáló segítségével tudjuk rögzíteni.
 

 
Ezután sodorjunk kevés zöld csokoládéból kígyót, amely az egyik irányba fokozatosan vékonyodik.
 


A farok részhez kettőre lesz szükségünk, s egyszerűen csak egymáshoz csavarjuk őket.
Hasonlóan készül a sörény is, ügyeljünk, hogy vékonyabb húrkákra lesz szükség, mint a faroknál.
Mindezek után készülnek a fülek, hasonlóan, ahogyan a szemek kialakítását végeztük.
A lovacskánk kész, viszont további díszítéssel tehetjük egzotikusabbá. Ebben az esetbe apró virágocskákat nyomkodunk ki a masszából, és a ló sörényébe, farkába ésa farára tapaszthatjuk őket ehető ragasztóval.

Sok sikert mindenkinek!

A ChokoLate fecebookos oldala itt található:
https://www.facebook.com/ChokolateFancyCakes

Szeptemberben is lesz tanfolyamuk, ahol Lady ChokoLate készül majd:1 megjegyzés:

  1. "Ismerem" ezeket a munkákat, már többször megcsodáltam, sőt épp ezt a pónit el is készítettem. Hasznosak a tutorial képeik!

    VálaszTörlés

Letölthető könyv!

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Tortadíszítés videók

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése