Az első fondant tortám. Nem lett valami műremek, azt hittem többet alszik délután a pici, de nem, így kapkodva dobtam össze, mert végezni szerettem volna vele.
Igazából nem lepődnék meg, ha az első néhány tortám, hasonlóan kacifántosra sikeredne, mert egyelőre szeretném kiismerni az alapanyagokat. Megismerni a tulajdonságaikat.
Mint láthatjátok, a fondantnál tartok, pedig többféle formázó anyagot használnak a profik. Egyelőre a cukortésztámat (Fondant) alakítgatom, aztán lépek majd tovább.
















Related Posts:

  • Tavaszi csokor tortaCukorból készült virágokkal díszített torta igazi tavaszi hangulatot áraszt, s milyen véletlen, hogy Nőnap is most volt:) (Az elkészítés leírását csak holnap tudom prezentálni.) Nézzük, hogyan készíthetjük el a tortára a de… Read More
  • Fondant színezése folyékony ételfestékkel1. Amire szükségünk van: előkészített fondant massza, fogpiszkáló, konyhai munkakesztyű, ételfesték (jelen esetben folyékony) 2. A fogpiszkálót a festékbe mártjuk, és néhány helyen a fondant masszába szúrjuk. Dolgoztam már… Read More
  • Tulipán készítése fotókkal A tavaszi virágok tárháza hatalmas. Egyik kedvencem a tulipán, így ennél maradnék még egy picit. A következő fotók bemutatják, hogyan készíthetünk tulipánt nagyon egyszerűen. Amire szükségünk lesz: - Kevés sárga fondant (vag… Read More
  • Spániel kutya torta készítéseTeljesen véletlenül akadtam rá Vilmos Spániel Kutya tortájára, és annak fotókkal illusztrált elkészítésére. Kattints a képre, és rögtön Vilmos oldalán, a teljes bejegyzésen találod magad. Szuper fotók, részletes leírás!… Read More
  • Tiramisu torta ananásszal - fotókkalNemrégiben ismét készítettem egy Tiramisu tortát. Sajnos a gyerekek mellett a díszítésre már nem maradt idő, a torta gyorsan el is fogyott. A korábbi Tiramisu tortámhoz hasonló a krémje, de az elkészítésben egy-két újítást cs… Read More

2 megjegyzés:

  1. Szia!Aranyosak a tortáid ,de ha elfogadsz tőlem egy tanácsot akkor én úgy csináltam a masnit,hogy kibéleltem egy-egy aromás üvegcsével és mielőtt teljesen megszárad a marcipán óvatosan kihúztam belőle.Így megtartja a formáját és mutatós.Amúgy jól sikerült!!Üdv Erika

    VálaszTörlés
  2. Köszi Erika! Persze, hogy elfogadok jótanácsot! Sőt, kérem is, hogy akinek van bármilyen észrevétele, csak írjon bátran, mert minden infónak nagyon örülök, hiszen még csak tanuló vagyok én is.
    Igen, a masni gázos lett, nagyon puha volt a fondant, amiből csináltam, de nagyon siettem. Legközelebb mindenképpen kipróbálom amit ajánlottál.

    VálaszTörlés

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

5980111

Tortarendelés:

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése