- Süss 2 db 23x33 cm-es piskótát, vagy ennek arányában 2 téglalapot, és teljesen hűtsd le.
- Mindkettőt vágd 3-3 részre, így 6 vékony lapot kapsz majd.
- 2 lapot fektess le vízszintesen, tégy közé a kívánt töltelékből, majd a maradék négy lapot is töltsd meg, és függőlegesen állítsd fel a lefektetett tortalapokra. Vajkrémmel óvatosan rögzítsd a függőleges lapokat. Jobb, ha a vajkrém, amivel dolgozol, meglehetősen kemény, hogy alkalmas legyen a feladatra.
- A fekvő lapokat vond be barnára színezett vajkrémmel, és a felállított lapokat pedig sárgára színezett vajkrémmel.
- Ezután a tortát tedd a hűtőszekrénybe, minimum 1 órára.
1.
- Miután letelt a hűtési idő, végy egy zsírpapírt, és tedd a tortára, majd az ujjaiddal simítsd végig mindenhol, ettől lesz fényes a borításra használt vajkrém.

2.
- A díszítésekhez, azaz az arc és a ruha megformázásához használhatsz marcipánt, vagy akár fondant masszát is. Vágd ki (pizzavágóval) az egyes részeket, és miután a megfelelő helyre illesztetted, finoman nyomd a tortára. A vajkrém meg fogja tartani Spongya Bob egyes alkatrészeit.

3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
- Miután a helyére került Spongya Bob minden testrésze, végy különböző méretű mérőkanalakat (ha csak egy méret van, az sem jelent gondot)
- Nyomd meg finoman néhány helyen a testet, s ettől válik majd igazán olyanná, mint egy szivacs-figura.

13.

- Végül szórj barna cukrot Spongya Bob köré, s készíthetsz apró virágokat is, melyeket szintén marcipánból, vagy fondan masszából gyúrhatsz ki.
KÉSZ IS:

A gyerekek biztosan teljesen odalesznek érte!
Viszont a torta elkészítéséhez szükség van a sima vajkrém elkészítéséhez is, amit még nem mutattam be, ezért a következő bejegyzésben erről lesz szó.
Majd pedig a marcipán- és a fondan-szinezést vesszük át. Készen kapható mindkettő többféle színben, de bármikor szinezhetjük mi magunk is egy kis ételfestékkel.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

1 megjegyzés:

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése