Megújult a weboldalam!
A vajkrémről szóló bejegyzésem kibővítve itt olvasható a jövőben:
http://tortadiszitesalapjai.online/a-vajkremrol-mindent-i-resz
Iratkozzatok fel a Hirlevélre is az új oldalon!
22 dm?
VálaszTörlésszerintem símán centi akart lenni.
mert azért 2 méteres tortát házilag előadni...
Hoppá! Igen, bocsánat, 22 cm.:))
VálaszTörlésMilyen vajat használsz hozzá?kocka vaj vagy a dobozosat? milyen márkájút!?Köszi válaszod
VálaszTörlésTöbbféle vajat használok, éppen amilyen van. Kocka vajat is, és dobozosat is, sőt az is előfordul, hogy margarint. Itt nálunk másféléket lehet kapni,mint Magyarországon, de megnézem majd melyiknek mi a neve.
VálaszTörlésKöszönöm szépen!És még lenne egy kérdésem, hogy milyen krémet tudnál ajánlani, ha fondantal szeretném bevonni a tortát?
VálaszTörlésSzia a héten csinálok tortát és ilyen csokipudingos krèmel töltöm meg kivülről is be vonnhatom azzal?? soha nem csináltam még ilyet és fondanal szeretném bevonni léci ha tutsz segìts köszönöm előre is.:))
VálaszTörlésKösszi:Vivi.:))
Igen, bevonhatod, de vékonyan.:)
VálaszTörlésszia, hol találom meg a piskótád pontos receptjét? Az én piskótáim mindig összesnek egy idő után, az nem állná meg a helyét!
VálaszTörlésSzuper az odalad!
:)
Jaj, aztiszem megvan! Oldalt megtaláltam a címtárban! :)
VálaszTörlésKedves Tortakészítő....
VálaszTörlésNagyon-nagyon ügyes vagy. Tanultad, vagy "csak" otthon dolgozol?
Húsvétra próbálgatok én is.
Üdvözlettel: erzsi
Háziasszony vagyok.Köszönöm az ötleteket.Ki néztem egy szépséget.Amit el fogok készíteni.Törpékkel.
VálaszTörlésÍrigykedő vagyok.
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésazt szeretném kérdezni, hogy ha vajkrémet pirosra szeretnék színezni, akkor a vaj világos színe miatt nem lesz inkább rózsaszín? folyékony, vagy zselés állagú színezőt ajánlasz inkább?
múltkor fehér marcipán színeztem málna piros folyékony színezővel, de csak rózsaszínt tudtam vele elérni.
Kedves "clody"! Két dolog nem világos. A 2 kanál forró víz mikor megy a krémhez?
VálaszTörlésA 2 kanál forró víz a kemény állagot adja? Köszönöm,ha jön válasz!
Zsuzsa
Szia! ez a két kanál víz kérdése nálam is felmerült. sőt az is, ha nem víz, hanem tejszín, ahogy írod, azzal finomabb, azt mikor kell bele keverni, és mennyit? köszi, Betty
VálaszTörlésNekem is lenne egy kérdésem. Korábban már többször is készítettem ilyen módon vajkrémet, és nagyon szépen be is tudtam vonni vele a tortát. Viszont az utóbbi három alkalomnál a krém mindig csúnya "túrós" lett. Vagyis a keverés közben egy idő után olyan lett, mintha porcukor helyett nagyszemű cukrot használtam volna, és ezt már nem is lehetett szétkeverni. Ez mitől lehet??? Köszi, ha van valami ötleted.
VálaszTörlésUe. történt velem, mint a Gabival, engem is érdekelne mitől történik ilyen? Akkor is előfordult a túrósodás, mikor vajas piskótát készítettem. Előre s köszi!
TörlésSajnos nekem is ue. a problémám volt ma, túrós lett a vajkrém. ezt már tapasztaltam vajas piskóta készítésénél is.
VálaszTörlésNekem is túrós volt már több alkalommal, és igen, a víz mikor jön képbe? Továbbá nekem mindig ropog a fogam alatt a porcukor, egyszerűen nem tudom simára keverni, miért?
VálaszTörlésNekem is a túrós vajkrém a problémám, és én is szeretném tudni mikor kerül képbe a víz. És még egy kérdésem lenne, nekem mindig ropog a porcukor a fogam alatt, félóra keverés után is, az mitől van?
VálaszTörlésa vajat szobahőmérsékleten kell a habhoz adni.Én nem gőz fölött verem fel a fehérjét,csak úgy simán,félkeményre,a vízből és a cukorból szirupot főzők,azt keverem lassú fokozaton a habhoz kb 1percig utána jöhet a felkockázott vaj,előbb lassú,majd magasabb fokozaton kb 1,5percig nagyon finom selymes lesz.
VálaszTörlésEz így borzasztó édes. Megcsináltam, de nem bírok belőle enni. Szerintem elég lenne fele ennyi cukorral is.
VálaszTörlés