Amikor a piskótánk elkészült, többnyire 2-3 vékony lapra vágjuk, majd töltelékkel kenjük meg.

Eddig háromféle tortakrémet próbáltam ki. (Tiramisu-krémet, csokoládékrémet, és kókuszos krémet.) Mindhárom nagyon finom lett, de rájöttem, hogy a kókuszos dolgokért nemigazán rajong a család, így többnyire Tiramisu és csokoládékrémes torta készül.

Itt az egyik csokoládétortám, az első tortáim egyike:




Lássuk most a csokoládékrémes torta leírását, ahogyan én készítem:

Hozzávalók a csokoládékrémhez:

- 35 g pudingpor
- 400 g cukor
- 100 g liszt
- 0,5 l víz
- 500 g margarin
- 1 doboz kakaópor

Elkészítés:

Kimérjük a fél liter vizet és ketté osztjuk. Az egyik felét felforraljuk a másik felébe csomómentesen elkeverjük a lisztet és a pudingport. Ha forr a víz összeöntjük, és addig főzzük amíg sűrű massza nem lesz belőle. Aztán levesszük a tűzről és belekeverjük a cukrot. Teljesen lehűtjük. Miután kihült vesszük a vajat és beletesszük a krémbe. Habverővel kihabosítjuk, és utána beleszórunk egy egész doboz kakaóport.

Aki nagyon fanatikus csokoládé rajongó, a tésztát is készítheti csokoládésra, a következőképpen:

Hozzávalók a tésztához:

- 150 g darabokra tört étcsokoládé
- 1 bögre barna cukor
- ½ bögre főzőtejszín
- 2 tojássárgája
- 200 g szobahőmérsékletű vaj
- 1 bögre cukor
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 2 lágyan felvert tojás
- 2 bögre finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- ¾ bögre tej
- 3 tojásfehérje

Elkészítés:

A csokoládét, barna cukrot, tejszínt, a tojássárgáját gőz fölött állandó keverés mellett főzzük, míg a massza egynemű nem lesz. Vegyük le az edényt a lábasról, s hagyjuk kissé kihűlni.A vajat, a cukrot, a vaníliaaromát keverjük ki, míg könnyű és habos lesz. Fokozatosan keverjük hozzá a tojásokat. A vajas massza fölött szitáljuk össze a lisztet és a sütőport. A csokoládés masszát adjuk a tejhez, majd alaposan keverjük el.A tojásfehérjét verjük fel keményre. Adjuk a csokoládés masszához. Öntsük a tésztát két darab kivajazott és sütőpapírral bélelt, 25 cm átmérőjű, kerek tortaformába. 180°C-on 40 percig, vagy tűzpróbáig süssük. A süteményeket 5 percig hagyjuk a formában állni, majd borítsuk őket tortarácsra, s hagyjuk kihülni.

Ha szeretnél klassz tortakrémeket kipróbálni, akkor A tortadíszítés alapjai könyvben találkozhatsz majd sok-sok kipróbált recepttel, és elkészítési móddal is.

A könyvről bővebben itt olvashatsz:



* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

2 megjegyzés:

  1. Én biztos, hogy jövök tanulni,tortát tudok készíteni és finomak is, de ilyen díszítéseket még nem készítettem soha. Csuda szépek!!!:):):)

    VálaszTörlés
  2. a krém nem keményedik meg,így nem használható!!!

    VálaszTörlés

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése