Hogy teljes legyen a lista, találtam egy harmadik féle piskótát is. Ehhez réteslisztet használunk.
Hozzávalók:
- 6 tojás,
- 30 dkg cukor,
- 20 dkg rétesliszt.
Ha nagyon kicsik a tojások akkor 1-2 evőkanál víz is mehet bele.
A tésztát kb. 170 C-on, minimum 30-35 percig kell sütni, sőt a sütéshez legideálisabb a légkeveréses elektromossütő.
Elkészítés lépésről-lépésre:
1. Hozzávalók:
2. Tojásokat egyben felverjük
3. Hozzáadjuk a cukrot, majd habosra verjük.
4. Lassan hozzákeverjük a lisztet is.
5. Kivajazott formába töltjük.
6. 160°C-ra előmelegített sütőbe tesszük.
7. 30 perc múlva kivesszük, és rácsra fordítva hűtjük.
Itt a kisfilm is:
Piskóta készítés III.
Ez a piskóta is rugalmas, vízszintesen könnyen szelhető lett, viszont alacsonyabb, mint az előzőek. Legközelebb megpróbálom egy kis sütőporral.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
csütörtök, március 04, 2010
NeonGrün Muffin
kisfilm, lépésről-lépésre, piskóta, piskóta készítés
No comments
Related Posts:
Piskóta készítés trükkjei Korábban néhány bejegyzésben egy-két apróságot feltüntettem már a piskótával kapcsolatban, most megpóbálom összeszedni ezeket. Már a tészta elkészítésekor is követhetünk el hibákat. 1. Abban az esetben, hogyha olya… Read More
Zebra torta Mazsa konyhájábólKorábbi munkatársam, és kedves ismerősöm írja a Mazsa Konyhája című blogot. Nem tortás blogról van szó, hanem ennél sokkal átfogóbb gyűjteményről, azaz mindenről olvashattok, ami a konyhában történik.Nemrégiben olvastam Zebra… Read More
Piskóta készítés III.Hogy teljes legyen a lista, találtam egy harmadik féle piskótát is. Ehhez réteslisztet használunk.Hozzávalók:- 6 tojás,- 30 dkg cukor,- 20 dkg rétesliszt.Ha nagyon kicsik a tojások akkor 1-2 evőkanál víz is mehet bele.A tészt… Read More
A nap tanulságaMa is tanultam valamit. Mivel a jövőben leginkább a tortadíszítéssel szeretnék foglalkozni, gondoltam, hogy megsütök egyszerre több piskótát is, amiket aztán lefagyasztok, és csak a dekoráláshoz veszem elő őket egyenként. Oko… Read More
A leginkább bevált piskóta receptKorábban már leírtam ennek a piskótának a receptjét, itt: Piskóta elkészítéseAmikor elsőként elkészítettem, meg voltam elégedve vele, mert jól használható lett, de nem lett igazán magas.Azóta rájöttem, hogy 2 dolgot rontottam… Read More
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése