TORTA 14. - Oroszkrém torta



23 cm átméröjü tortához


Piskóta: 5 db tojás , 15 dkg cukor, 7 dkg keményitő, 3 evőkanál viz, 10 dkg liszt, félcsomag sütőpor


Tojást szétválasztani, majd a sárgáját a fele cukorral felverni habosra, utána fehérjét félig kemény akkor a viz és a cukor mehet bele, tovább verni mig jo kemény lesz. belekeverjük a sárgáját majd a száraz anyagokat.175 fokon 40 percig sütni


Krém: 40 dkg kihült fözött vaniliás puding40 dkg felvert tejszinhab 7 dkg mazsola7 dkg kandirozott vegyes gyümölcskocka pici rum aroma izlés szerint 3 db aszalt barack aprora vágva


A fözött pudingot átkeverjük a turmix géppel csomomentesre majd hozzá keverjük ovatosan a felvert tejszinhabot és a gyümölcsöket a piskotát elvágjuk ugy hogy 3 lapot kapjunk belöle majd megtöltjük a krémmel.


Diszitéshez Kb , 3 dl tejszin elég és tetszölegesen diszitjük.

1 megjegyzés:

  1. Csodálatos az oldal! Gratulálok! Azt hiszem több órát fogok itt tölteni, de rögtön egy kérdéssel fordulok hozzád! Oroszkrém tortára ( az íze miatt, mert ez a kedvencünk) boltban vásárolt nyújtható fondantot szeretnék tenni. Tudom, hogy ízben nem harmonizál, de szeretném kipróbálni azt, hogy hogyan " viselkedik " a fondant a tojásos habos krémen. Attól félek, hogy a fondantot megolvasztja és esetleg lefolyik róla! Segítségedet kérem, mi a megoldás! Köszönettel, várom válaszod! Nelly

    VálaszTörlés

Letölthető könyv!

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Tortadíszítés videók

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése