TORTA 2: Túrós Dorka-torta



Piskóta alap
(26 cm-es kör alakú tortaformához gyümölcstorta alapjának vagy nyégyszögletes tepsihez. Azért hangsúlyozom, hogy gyümölcstorta alapnak, mert arra ugye még jön rá a puding, gyümölcs, tortazselé, tehát ehhez a mostanihoz mindennek a másfélszeresét vettem, hogy magasabb tortát kapja, de elfért volna akár a duplája is)

Hozzávalók
4db tojás
4 evőkanál víz (mindig annyi evőkanál ahány tojásból a piskótát készítjük)
17 dkg liszt
1 csomag sütőpor
20 dkg kristálycukor

Elkészítés
A tojások fehérjét 4 evőkanál vízzel teljesen felverjük habbá, majd keverés mellett hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját egyesével, aztán mehet bele a sütőporos liszt. Végig keverjük habverő géppel vagy kézi habverővel. Kész is a massza. Ezt kivajazott kilisztezett formába öntjük és kb 220 fokos előmelegített sütőbe rakjuk. Kb 10 percet hagyjuk így sülni, majd a hőfokot visszavesszük 200-ra és további 10 percet sütjük. A hőfokok persze változhatnak a sütőtől függően, nekem légkeveréses elektromos sütőm van, abban ezzel működik. Persze ha nagyobb adagot készítünk kicsit több idő kell míg megsül. És persze nagyon fontos, hogy a sütőt ne nyissuk ki, különben összeesik az egész. Ja és ebben az esetben én kakóport is kevertem hozzá, hogy kakaós alapú piskótát kapjak.

Túró töltelék

Hozzávalók

50dkg túró
2 dl tejszín (felverve vagy a készen kapható kinyomós is jó)
1 csomag (10g) zselatin por
8 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 konzerv barack
1/2 dl baracklé

Elkészítés

Túrót összetörjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrokat. Ezt jól összekeverjük. Ezután a zselatint a baracklével felfőzzük és mikor kihűlt, a túróhoz adjuk. Ezután jöhet bele a tejszín, ami igazából ízlés szerint adagolható, ki mennyire akarja puhítani a túrót. Személy szerint, így hogy megkóstoltam már tortában, nekem egyáltalán nem hiányzott volna belőle. A barackot kis kockákra vágjuk és belekeverjük a túróba. Az elkészült krémet kicsit hűtőbe tesszük, hogy összeálljon, majd a tortát két rétegben megkenjük.

Related Posts:

  • 2. kategória - TORTA 5.TORTA 5. - Tejszínes Tejberizs torta A torta alapja egy kakaós piskóta tortalap.Elkészítése: 6 db tojást kettéválasztottam.Egy tálban a tojások sárgáját habosra kevertem 10 dkg cukorral. 8 dkg lisztet elkevertem ,5 dkg kukori… Read More
  • 2. kategória - TORTA 7.TORTA 7. - Tejszínes grillázstorta Meggyes, tejszínes, vaníliás grillázstortaEgy piskóta alap amit 3 felé vágtam vaniliás pudinggal töltve, meggyzselével és tejszínnel, illetve grillázzsal.1. piskóta lap - megkentem vaníliás … Read More
  • 2. kategória - TORTA 8.TORTA 8. - Fekete erdő tortaRecept:Sütünk egy hagyományos csokoládés piskóta karikát 7 tojásból. (Van olyan recept is amelyikbe mandulát és kukorica keményítőt is raknak)Habbáverünk 1 liter nagyon lehűtött tejszínt, majd hozz… Read More
  • 2. kategória - TORTA 9.TORTA 9.- Feketeerdő tortaA feketeerdő torta már-már a "hagyományos tortáim" közé sorolható. A legtöbb ember ha tőlem kér tortát, ezt kéri. Nem egy ördöngösség, de pont az egyszerűsége az előnye.A piskótát meggylével felfőzöt… Read More
  • 2. kategória - TORTA 6.TORTA 6. - Velencei álom formatortaPiskóta alap 12 tojásbólTöltelék: Készítettem egy narancsszirupot, kandírozott narancshéjat. Vaníliás puding összekeverve kandírozott naranccsal, ráöntve gy kis narancsszirup és olvasztott c… Read More

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

5981212

Tortarendelés:

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése