TORTA 3. - Tiramisu torta


Piskóta a 26-eshez ( egy laphoz, de 2-t kell készíteni):
3 tojás
3 ek víz
6 ek cukor
4 ek liszt
2 ek holland kakaóporVizes piskótát készítünk. A tojások fehérjét a vízzel, cukorral kemény habbá verjük és hozzáadjuk a tojás sárgáit. Majd a lisztet, kakaóport és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Piskóta a 15 cm-eshez (egy adag, de szintén kettő kell belőle):
1 tojás
1 ek víz
2 ek. cukor
1 ek liszt
1 ek kakaóporEbből is vizes piskótát készítünk.Krém:
1,2 kg házi krémsajt - Nekem a 3 doboz tejfölből lett 70 dkg a csöpögtetés után, de kevés lett, így gyorsan vennem kellett még két doboz mascarpone sajtot.
50 dkg vaj(!!!) -eddig a margarinnal próbálkoztam...hát ne sajnáljátok azt, amennyivel többe kerül a vaj. Össze sem lehet hasonlítani a két krém ízét!!!
75 dkg porcukor
csipet só, 5-6 ek tejszín, tej vagy víz. Én főzőtejszín használtam hozzá.
3 citrom reszelt héja
2 csomag vaníliás cukor
2 csomag 400gr-os babapiskóta(nem fogyott el mind)
fekete kávé 2 adag
kevés tej
2 adag rumaromaA krémsajtot már 3 nappal korábban lecsöpögtettem. A puha vajhoz hozzáadtam a vaníliás cukrot, majd apránként a porcukrot, közben a csipet sót, ami megtöri a krém csömör édes ízét. Menet közben adtam hozzá a tejszínt is. Majd mikor minden összetevő benne volt, akkor nagyjából 10 percig kevertem még a robot géppel. Egy hab könnyű, krémes finomság lett belőle, majd hozzáadtam a citrom héjat is.
A piskótát tortaformába tettem, kevés rumaromás vízzel meglocsoltam, majd egy réteg krém került rá. Aztán a rumaromás kávés tejben megforgattam gyorsan a babapiskótát, hogy nagyon ne szívja meg magát és rárétegeztem a krémre. Újabb krém, babapiskóta réteg, ezen a tortán éppen 3x, majd krém a végén és beborítjuk a kakaós piskótával. Ugyan így a felső(kisebb) tortával is megcsináljuk.
Ha elkészültünk a rétegezéssel, akkor legalább egy napot hagyjuk hűtőbe és utána vegyük le róla a torta gyűrűt! Én csaltam egy kicsit, mert mikor újra habosítottam a robotgéppel a krémet, akkor 3 csomag zselatin fíxet is tettem bele, ezzel garantálva azt, hogy a krémnek kellő stabilitása legyen.Majd 500ml HULALA tejszínt felvertem és körbe kentem a tortámat, miután összeállítottam és ráraktam a felső réteget is.Körbe raktam a csokirudakkal. A rudak 1,1 kg derby csokit emésztettek fel. :) Érdemes előtte neki fogni és az elkészült rudakat hűtőben tárolni a felhasználásig.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Letölthető könyv!

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Tortadíszítés videók

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése