Többen is kérték, hogy tudjam meg, hogyan készült a kutyás torta.
Konta Andrea, a torta elkészítője el is küldte nekem. Íme a leírása:

A piskótát őzgerinc formában sütöttem. A testét egy szélesebb, a végtagjait és a fejét kettő keskeny formában.

A krém csoki pudingos. Betöltöttem és pihentettem. A testét nem faragtam, az egyik keskeny piskótát 4-be vágtam, ezek lettek a végtagok, a másikból kb. a felét használtam, amiből a feje lett. Megkentem kívülről is a csokis krémmel a testrészeket és bevontam őket külön-külön cukormasszával.
Ezután egy éjszakát hűtőben volt. Másnap összeállítottam a testrészeket. A szőrszálak is cukormasszából vannak. Sok gondolkodás után, hogy mivel lehetne "szőrt" gyártani különösebb felszereltség nélkül azt sikerült kitalálni, hogy krumplinyomóval Betöltöttem egy adag cukormasszával és nem könnyen, de sikerült átnyomni rajta. Ezután szinte szálanként, alulról felfelé haladva ragasztgattam fel a őket. Farkincája nem lett, mert nem fért volna bele a szállítódobozba, de nem is hiányzott róla.

Néhány torta Andrea további finomságai közül:










10 megjegyzés:

  1. Szia Timi!

    Van egy kis problémám. Szerettem volna néhány torta képét lementeni a tortás versenyből, de úgy látszik elkéstem. Már nincsenek fenn. Lenne még valahogy mód rá, hogy újra elérhetőek legyenek?
    Előre is köszi
    Edina

    VálaszTörlés
  2. Szia, áttettem őket egy könyvtárba, megcsinálom, és felteszem az új linket, hogy láthatóak legyenek a torták.

    VálaszTörlés
  3. Sajnos tényleg eltűntek. nem tudom miért. Most elutazom, de 28-án megnézem, mi lehet a baj, vagy felteszem őket újra. Köszi, hogy szóltál!
    Timi

    VálaszTörlés
  4. Köszi a választ. Közben egy újabb problémába botlottam és gondoltam valaki itt talán tud segíteni. Nem tudom, hogy én csinálok-e valamit rosszul. Megpróbálkoztam fondant készítésével pillecukorból. Az első dolog ami nehézséget okozott, hogy a fondant annyira ragadt, hogy mikor például virágot vagy figurát próbáltam belőle csinálni egyfolytában porcukroznom kellet a kezem és az anyagot is. Így viszont nem lesz szép, mert ugye a cukor rajta marad. A kisfilmekben mindig olyan könnyedén nyújtják meg formázzák. A másik problémám a színezés. Vettem jó minőségű festéket, de nekem valahogy nem akarnak erősek lenni a színek. A fekete inkább csak szürke, a piros rózsaszín. Vagy csak nagyon kitartónak kell lenni és sok festéket kell hozzáadnom? Szerintem volt, hogy majdnem fél óráig adagoltam és gyúrtam a fondantot. Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném.

    VálaszTörlés
  5. Köszi a kutyus receptjét, én is kértem anno.
    Így elolvasva, hogy készül, még nagyobb tiszteletem a készítőjének, asszem nekem ehhez nem lenne türelmem...
    De még mindig ez a kedvenc tortám, nézegetem sokat és talán majd egyszer lesz erőm megcsinálni a kisfiamnak :)

    VálaszTörlés
  6. Nem tudja valaki, hogy mikor lesz az eredményhirdetés a tortaverseny második kategóriájában?

    VálaszTörlés
  7. http://www.tortadekoracio.atw.hu/

    Sziasztok! Ezen az oldalon tortadekorációs könyveket tudtok letölteni. Sok segítséget és ötletet találtok bennük.

    VálaszTörlés
  8. Mikor várható az eredményhirdetés tortaverseny második kategóriájában?

    VálaszTörlés
  9. http://www.designmeacake.com/

    Most találtam ezt az oldalt, ahol nagyon jó díszítési technikákat lehet tanulni. Igaz, hogy angolul van, de szerintem a videók alapján is érthető. A tutorials alatt találhatók a videók.

    VálaszTörlés
  10. Elnézést mindenkitől, volt egy nagyobb kaliberű munkám, és utaznom kellett, így nem voltam gépközelben.
    Ma este olvashatjátok a második kategória eredményhírdetését!

    VálaszTörlés

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése