Így készült a torta:
A piskótát keresztben 3 lapra vágtam.
Meglocsoltam az Amarettós kávéval a lapokat, és először körben, a szélére ananászdarabokat helyeztem, hogy a krém majd ne csurogjon ki az oldalán.
Ezután középre is tettem ananászdarabkákat, és megkentem tiramisu-krémmel
Egymásra helyeztem a lapokat:
Ilyen lett:
Ezután belekezdtem a díszítésbe. Sötétbordó tortát szerettem volna, de hiába kevertem a royal icinghoz egy egész tubus folyékony ételfestéket, a mennyiséghez kevés volt, így a szín ilyen lett:
Sikerült elkezdenem a torta bevonását,
ezután betettem a hűtőbe, hogy összeálljon a tortakrém, és aztán a falka fel is falta:)
A tiramisu-krémet így kell elkészíteni hozzá:
Hozzávalók:
15 dkg pocukor,
1 csomag vaníliás cukor
50 dkg mascarpone
3 tojás
Elkészítés:
A tojássárgákat a porcukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra. Add hozzá a mascarponét, majd a tojásfehérjékből vert kemény habot is forgasd bele.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése