Miután a piskótádat a kívánt krémmel megtöltötted, majd a lapokat egymásra helyezted, a torta felületét (az oldalát és a tetejét) általában vajkrémmel meg szoktuk kenni, majd erre kerül a kinyújtott fondant bevonó.
Aki nem szeretne vajkrémmel dolgozni, más lehetőség is adott a torta átkenésére. Megfelelő lehet a sima cukorszirup, mert erre is rátapad majd a fondant, viszont jobb megoldás a sárgabarackos zománc, mert ez szépen megszárad a torta felületén, és megfogja a krémet, vagy az egyéb tölteléket is (pl gyümölcsös töltelékeket).
A sárgabarackos zománc elkészítése nagyon egyszerű.
Amire szükséged lesz:
- 250 gr sárgabaracklekvár
- 2 teáskanál citromlé
Melegíts meg a lekvárt, majd egy szűrőn jól nyomd át az egészet, majd add hozzá a citromlevet. 30 másodpercig hagyd forrni az edényben, majd vedd le a tűzről, és lassan hűtsd le.
Miután kihűlt, kend be vele a torta felületét.
Ezután hagyd száradni.
- vasárnap, augusztus 14, 2011
- NeonGrün Muffin
- fondant alá, sárgabarackos zománc, torta átkenése, tortadíszítés
- No comments
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése