Miután a piskótádat a kívánt krémmel megtöltötted, majd a lapokat egymásra helyezted, a torta felületét (az oldalát és a tetejét) általában vajkrémmel meg szoktuk kenni, majd erre kerül a kinyújtott fondant bevonó.

Aki nem szeretne vajkrémmel dolgozni, más lehetőség is adott a torta átkenésére. Megfelelő lehet a sima cukorszirup, mert erre is rátapad majd a fondant, viszont jobb megoldás a sárgabarackos zománc, mert ez szépen megszárad a torta felületén, és megfogja a krémet, vagy az egyéb tölteléket is (pl gyümölcsös töltelékeket).

A sárgabarackos zománc elkészítése nagyon egyszerű.

Amire szükséged lesz:
- 250 gr sárgabaracklekvár
- 2 teáskanál citromlé

Melegíts meg a lekvárt, majd egy szűrőn jól nyomd át az egészet, majd add hozzá a citromlevet. 30 másodpercig hagyd forrni az edényben, majd vedd le a tűzről, és lassan hűtsd le.
Miután kihűlt, kend be vele a torta felületét.
Ezután hagyd száradni.

Related Posts:

  • Fondant alá - zománcIsmét kaptam egy kérdést, íme: "A fondant alatti vajkrémet ki lehet váltani lekvárral? Az talán nem olvasztja meg a fondant-ot." Válasz: A fondantot nem olvasztja meg a vakrém, ha rendesen készítetted el. Ráadásul a tortár… Read More
  • Sárgabarackos zománcMiután a piskótádat a kívánt krémmel megtöltötted, majd a lapokat egymásra helyezted, a torta felületét (az oldalát és a tetejét) általában vajkrémmel meg szoktuk kenni, majd erre kerül a kinyújtott fondant bevonó. Aki … Read More

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

5980097

Tortarendelés:

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése