Vedres Andi osztotta meg velünk a Gesztenye-formatortája elkészítését.
Íme:

"Szeretném megosztani Veled a gesztenye tortámat lépésről-lépésre.

Ezt egy minitorta versenyre készítettem, ahol aranyérmes lett :)

GESZTENYE. Ami egyébként azért is volt nekem nagyon kedves,mert gyerek koromban az Anyukám nagyon sok gesztenye Gusztit készített nekem :)

Ezek után pedig napokig tervezgettem agyban, hogyan fogom elkészíteni. Mikor már minden tudtam elméletben, akkor nekiláttam.

Először 2 kis tálkába beletettem a piskótát és a vajkrémet, egy éjszakára betettem a hűtőbe.


Másnap délután kivettem,és a két fél "labdát" összetapasztottam vajkrémmel,majd kívül is bekentem,és betettem 15 percre a hűtőbe.


Ezután bevontam unidec-kel, amit igyekeztem viszonylag vékonyra nyújtani,mert tudtam,hogy erre egy jóval vastagabb réteget teszek majd. Természetesen úgy vontam be, ahogy azt júniusban Farkas Vilmosnál ellestem,amikor indiánert készítettünk,és abból gyümölcsöket formáztunk marcipánnal bevonva :)


Ezután rátettem a következő réteg unidecet, kicsit megvizeztem alatta,hogy jól tapadjon. Majd kicsit megformáztam,ahogy a gesztenyék szoktak kinyílni :)


Már pihent becsomagolva a sugar gum pasztám, amit a desszertmesternél vásároltam. Ebből "gyúrogattam" meg egyenként a gesztenye tüskéit,amiket pici vízzel tapasztottam a még puha unidecre.
Ezután már csak a festés volt hátra.Sajnos air brushom még nincs, ezért a festéssel nem voltam 100%-ban elégedett,de igyekeztem a meglévő anyagokból jól dolgozni.Tádááááám,és már kész is.


Egyébként egyáltalán nem volt nehéz, de a sok kis tüske miatt elég macerás volt. Hozzáteszem,hogy egy örökmozgó két éves mellett készítettem,mert akkor láttam neki,amikor lefektettem,de este 7-re simán befejeztem úgy,hogy közben még az ő kéréseinek is eleget tettem.

Majdnem 2 napig gyűjtöttem az erőt,hogy felvágjam. Szívtelen volt a verseny kiírás :))))))

 

Köszönjük Andi! Gratulálunk a győzelmedhez! Nagyon ötletes minitorta!!!!

Megérdemelt győzelem volt. Nagyon kreatív ötlet!

3 megjegyzés:

  1. Köszi, hogy megosztottad velünk:) Nagyon szép. Januárra nekem is össze kell szednem minden tudásomat, az ikerunokáim 8 évesek lesznek...

    VálaszTörlés

Újra kapható E-Book formában

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Tortadíszítés videók

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése