Cs. Sarolta fordult hozzám a következő kéréssel:
"Tudnál nekem segíteni? Cupcake-t szeretnék csinálni, kellene valami tuti recept. A cél ilyen "szörnyecskés" muffin különböző színekben. Szeretnék vmi jó kis krémet találni a tetejére, amit színezni lehet és nem full vaj izű."

A következő krémet ajánlom, amely mascarpone sajtból készül, viszont jól formázható, és finom is.:

MASCARPONE-"VAJKRÉM"
(Ez a mennyiség egy torta töltéséhez és bevonásához elég, így a muffinok mennyisége alapján arányosan kevesebbet készíts belőle)

- 750 gr Mascarpone
- 350 gr tejszín
- 4 evőkanál átszitált porcukor
- 2 csomag tejszínhabfixáló (kis zacskóban található, mint a sütőpor, vagy a vaníliáscukor)

A hozzávalókat keverjük robotgéppel, míg a tejszín össze nem áll. Ezután tölthetjük is a krémet a habzsákba, hogy díszítsük a muffinokat.

Példaként álljon itt két video arról, hogyan készíthetsz szörnyecskés muffint (persze ez csak 2 példa a díszítésre), és néhány fotó is mintának.









Related Posts:

  • A tortadíszítés alapjai - Összefoglaló I. Új évet kezdtünk nemrégiben, ráadásul elég sok új olvasót is köszönthetek, éppen ezért úgy gondoltam, hogy készítek egy összefoglaló bejegyzést arról, hogyan készíthetünk el egy tortát a nulláról, egészen addig, hogy bevo… Read More
  • Ír krémes muffinok Bailey's ízesítésű vajkrémmel Mivel mégiscsak Valentin napra készülünk már napok óta, nem árt egy igazán felnőtteknek való vajkrém recept. Sőt, hogyha mindez egy ír krémes muffinon csücsül, az eredmény igazán mennyei lehet. A kisnagyfiamnak egy hét m… Read More
  • Angol díszítés hasznos alapok kisfilmen Nemrégiben akadtam rá erre a magyar nyelvű kisfilmre, amely igaz, hogy 32 perces, de nagyon sok hasznos információt tartalmaz. Ajánlom mindenkinek, aki most ismerkedik a tortadíszítéssel, technikákkal, eszközökkel. … Read More
  • Piskóta készítés trükkjei Korábban néhány bejegyzésben egy-két apróságot feltüntettem már a piskótával kapcsolatban, most megpóbálom összeszedni ezeket. Már a tészta elkészítésekor is követhetünk el hibákat. 1. Abban az esetben, hogyha olya… Read More
  • Fondant készítése és néhány tudnivaló Korábban olvashattátok már a blogon a kukoricaszirupos, sőt a pillecukros fondant készítését is. Az tény, hogy a pillecukros fondant borzasztóan ragad, és sokaknak macerás is. Nem a kedvencünk. Most egy igen egyszerű fond… Read More

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

5980185

Tortarendelés:

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése