Látszik, hogy tart még a húsvéti szünet az óvodában. Napok óta még csak be sem tudtam kapcsolni a gépemet.
Viszont végre itt a royal icing készítése, amely tökéletes keksz, illetve mézeskalács dekoráláshoz.:

Amire szükséged lesz:
- 1 tojásfehérje
- 250 g átszitált porcukor
- 1-2 csepp citromlé

A tojásfehérjéhez fokozatosan adagold a cukrot, miközben a mixerrel keverjük. Akkor készült el az icingod, amikor kifényesedik, és a kanál domború oldalát belenyomva csúcsosra lehet kihúzni a krémet.

Amennyiben nem lett tökéletes az icingod, pici forró vízet is adhatsz hozzá.
Akkor a legjobb az összetétele a díszítéshez, hogyha a kész krémen végighúzol egy kést, így keletkezik egy "vonal"-szerű mélyedés az icingon, és 10 másodperc kell ahhoz, hogy az icing újra összeálljon, azaz a bevágás teljesen eltűnjön.


Néhány extra tipp:
A díszítők nagyrésze esküszik egy-egy titokra, hogy még tökéletesebb legyen az icing.
- Van, aki csakis tojásfehérje porral dolgozik, a tojásfehérje helyett, így a szavatossági időt növelheti is.
- Van, aki a recepthez nem kever citromlevet, viszont 2,5 ml glicerint ad még a krémhez, hogy elkerülje az icing korai kiszáradását.
- Van, aki ugyanezen okból tisztított borkövet (azaz Cream of Tartart) tesz a recepthez.

Forrás:

1 megjegyzés:

  1. Segitenél?

    Nálunk hol lehet habcsókport kapni, és ha igen, akkor az ugyan olyan mint az amerikaiké?
    Azok jobban tartják a szinüket fényesebbek.

    VálaszTörlés

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Színek kikeverése

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók