szerda, november 14, 2012
NeonGrün Muffin
alaprecept, gyerektorta, szülinapi torta, torta gyerekeknek, tortadíszítés
No comments
Természetesen pont akkor érkezik egy ultraSOS tortarendelés, amikor a doki megkér rá, hogy legyek szíves feküdjem ki a betegségemet. Persze, mivel a gyerekek miatt egyébként sem tudok feküdni, hiszen egész nap rohangálok a suliba, oviba, boltba, stb, így jöhet a torta is. Már úgyis mindegy alapon. A fejfájásom miatt tanulni sem sikerült, csak szenvedés volt az utóbbi 2-3 nap, ezért az éjszakámat elvitte a nyuszis torta, amit egy kisfiú első születésnapjára kértek.
Fázisfotókra már nem volt energiám, csak a nyuszit sikerült félkész állapotban lefotóznom.
2 szintes torta lett, a kérés a kék, fehér és bézs színek kombinációja volt, na meg a nyuszi.
A felső színten a rétegeket bekentem eperlekvárral, amire sima vajkrém került. Az alsó mascarpone-krém lett ananászdarabokkal, mert ez legutóbb nagyon ízlett nekik.
Mézes fonadant borítást kapott a torta, a nyuszit modellező-masszából készítettem csokibarna festékkel és kakaóval színezve. A masszát egyébként a mézes fondanthoz kevert 1 teáskanál CMC alkotta.
A mézes fondantot így készítem általában (keményítő nélkül):
http://tortadiszites.blogspot.de/2012/01/fondant-keszitese-es-nehany-tudnivalo.html
A modellező masszát pedig úgy, hogy amikor készül a fondant, akkor a porcukorral elkeverek fél teáskanál CMC port, a másik fél teáskanál CMC-t pedig szétszórom a munkalapon, ahol a fondantot átgyúrom készítéskor. A munkalapot mindig beszórom átszitált porcukorral, ehhez kerül a CMC is, és szépen a gyúrás közben beledolgozom ezt is a fondantba.
A modellező masszát elkészítés után javasolt légmentesen becsomagolni, és minimum 12, de inkább 24 órán keresztül pihentetni szobahőmérsékleten.
Related Posts:
Gabonamassza (melyik műzli?) Sikerült végignéznem az összes kapható müzlisdobozt, és megtaláltam, amit kerestem. Nálunk itt kint Németországban egyelőre nem találtam nagy dobozos RICE KRISPIES-t, csak pici dobozosat, viszont többfajta müzlivel összecso… Read More
Barna szín kikeverése A fekete mellett a tökéletes barna szín elérése csöppet sem egyszerű feladat. - gondolnánk rögtön, illetve miközben barna ételfestékkel teletömtük a vajkrémünket, vagy éppen a fondant masszát, és a végeredmény még csak … Read More
Szörnyecskés muffin Cs. Sarolta fordult hozzám a következő kéréssel: "Tudnál nekem segíteni? Cupcake-t szeretnék csinálni, kellene valami tuti recept. A cél ilyen "szörnyecskés" muffin különböző színekben. Szeretnék vmi jó kis krémet találni a… Read More
Chanel nesszeszer készítése Ahogy tegnap ígértem most elolvashatjátok, hogyan készült ez a meseszép Chanel nesszeszer, sőt a bejegyzés végén egy másfajta elkészítési módot is megtekinthettek, amennyiben álló ritikült szeretnétek készíteni. Juhás… Read More
Marcipános fondant készítése kisfilmmel Farkas Vilmost már sokszor említettem nektek. Találtam tegnap egy kisfilmet, amiben bemutatja, hogyan készíti a kedvenc burkolóanyagát, a marcipános fondant masszát, azaz ahogy ő említi a cukortésztát. Látogassatok el Vilm… Read More
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése