Természetesen pont akkor érkezik egy ultraSOS tortarendelés, amikor a doki megkér rá, hogy legyek szíves feküdjem ki a betegségemet. Persze, mivel a gyerekek miatt egyébként sem tudok feküdni, hiszen egész nap rohangálok a suliba, oviba, boltba, stb, így jöhet a torta is. Már úgyis mindegy alapon. A fejfájásom miatt tanulni sem sikerült, csak szenvedés volt az utóbbi 2-3 nap, ezért az éjszakámat elvitte a nyuszis torta, amit egy kisfiú első születésnapjára kértek.

Fázisfotókra már nem volt energiám, csak a nyuszit sikerült félkész állapotban lefotóznom.
2 szintes torta lett, a kérés a kék, fehér és bézs színek kombinációja volt, na meg a nyuszi.

A felső színten a rétegeket bekentem eperlekvárral, amire sima vajkrém került. Az alsó mascarpone-krém lett ananászdarabokkal, mert ez legutóbb nagyon ízlett nekik.



Mézes fonadant borítást kapott a torta, a nyuszit modellező-masszából készítettem csokibarna festékkel és kakaóval színezve. A masszát egyébként a mézes fondanthoz kevert 1 teáskanál CMC alkotta.

A mézes fondantot így készítem általában (keményítő nélkül):

http://tortadiszites.blogspot.de/2012/01/fondant-keszitese-es-nehany-tudnivalo.html

A modellező masszát pedig úgy, hogy amikor készül a fondant, akkor a porcukorral elkeverek fél teáskanál CMC port, a másik fél teáskanál CMC-t pedig szétszórom a munkalapon, ahol a fondantot átgyúrom készítéskor. A munkalapot mindig beszórom átszitált porcukorral, ehhez kerül a CMC is, és szépen a gyúrás közben beledolgozom ezt is a fondantba.

A modellező masszát elkészítés után javasolt légmentesen becsomagolni, és minimum 12, de inkább 24 órán keresztül pihentetni szobahőmérsékleten.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése