Gondoltam, hogy világvége előtt még gyorsan megosztok veletek egy ínycsiklandó tejszínes-gesztenyés tortát, amit szintén Csenki Felvári Edina küldött el számomra.
 

 



A torta belül tejszínes-gesztenyés. Így készült:
Piskóta:
-4 tojás
-25 dkg cukor
-2 dl olaj
-2 dl narancslé ( vagy más gyümölcslé)
-30 dkg finomliszt
-1 csomag sütőpor
 
A sütőt 200 fokra melegítjük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Állandóan kevergetve hozzáadjuk az olajat, majd a gyümölcslevet. A lisztet, a sütőport elkeverjük, majd hozzáöntjük azt is. Sütőpapírral bélelt tortaformába (26cm-es) öntjük és 180 fokon, légkeveréssel 40-45 pecig sütjük. Rácson teljesen kihűtjük.

 

Krém-2 csomag gesztenyemassza
-5 dl Cukrászhab /Hulala habtejszín

A gesztenyemasszát krumplinyomón átnyomjuk, a tejszínt kemény habbá verjük, majd összekeverjük őket.
És ennyi. Pont elég édes a gesztenyemassza, nem kell tovább édesíteni.

A tortát 3 lapra vágjuk, kétszer megtöltjük, majd bevonjuk vele a tortát is. Ezután hűtőbe tesszük egy éjszakára (de legalább 4-5 órára).
Ezután kezdhetjük a dekorálást. Ennek részletes leírását képekkel ezen a címen találhatjátok meg: http://szinescukormaz.blogspot.hu/2012/11/taska-torta.html

Chanel-nesszeszer készítése lépésről-lépésre:
http://tortadiszites.blogspot.de/2012/01/chanel-nesszeszer-keszitese.html

Táska torta elkészítése lépésről-lépésre:
http://tortadiszites.blogspot.de/2010/03/kezitaska-torta-keszitese-lepesrol.html

Szép napot kívánok!

2 megjegyzés:

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése