Talán ebben a nagy hidegben egy kis napsütést csal a szívünkbe.
Edina saját blogot is vezet, amit itt találtok meg:
http://www.szinescukormaz.blogspot.hu/
Ez a drágaság egy fehércsokirudakkal körberakott, virágos torta.
Belül epres-túrós a piskóta pedig így készült:
-4 tojás
-25 dkg cukor
-2 dl olaj
-2 dl narancslé ( vagy más gyümölcslé)
-30 dkg finomliszt
-1 csomag sütőpor
A sütőt 200 fokra melegítjük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Állandóan kevergetve hozzáadjuk az olajat, majd a gyümölcslevet. A lisztet, a sütőport elkeverjük, majd hozzáöntjük azt is. Sütőpapírral bélelt tortaformába (26cm-es) öntjük és 180 fokon, légkeveréssel 40-45 pecig sütjük. Rácson teljesen kihűtjük.
Krém elkészítése:
-500g túró
-1 dl epres
joghurt-500g eper
-3 ek. eperlekvár
-porcukor ízlés szerint
-4dl Hulala habtejszín (vagy Cukrászkrém)
A túrót alaposan
összetörjük és az epres joghurttal összekeverjük. Az epret apróra
vágjuk, majd az eperlekvárral együtt a túróhoz adjuk.
Annyi porcukrot
adjunk még hozzá, amennyire édesre szeretnénk, de tehetünk helyette még
eperlekvárt is édesítés gyanánt.
Verjük fel a tejszínt
és keverjük össze a túrós-epres krémmel.
A piskótát vágjuk 3
lapra és kenjük meg a krémmel. Ezután mehet is a torta a hűtőbe.
Részletes leírás az elkészítésről itt is olvasható, sőt a díszítésről is kaphattok információkat: http://szinescukormaz.blogspot.hu/2012/11/torta-viragokkal-es-fehercsokirudakkal.html
A csokoládérúd elkészítéséről pedig ebben a bejegyzésben olvashattok, sőt kisfilmeken is megnézhetitek:
Kellemes hétvégét!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése