Be kell, hogy valljam, nekem idén ez a kedvenc Valentin-tortám. Annyira letisztult, annyira ötletes, tökéletes a színösszeállítás, egyszerűen imádom.
A hófehér fondant-masszával bevont tortánk köré gyöngysor formázóval, vagy egyszerűn csak a kezünkkel golyókat formázunk.
A vékony piros szalagot növényi zsíradékkal rögzítjük körben a tortán. Általában, hogyha vajkrémre teszünk közvetlenül, vagy vajkrémmel akarjuk rögzíteni a szalagot a tortadíszítés során, a szalag átitatódhat, és elszíneződhet. Viszont növényi zsíradékkal ez nem történik meg.
Viszont, amikor körbeértünk a szalaggal, a két véget rögzíteni kell rendesen, így oda kerülhet egy kevés icing, vagy vajkrém.
Egy picike kis icingot, vajkrémet nyomunk a szívecskék hátoldalára, és felragasztjuk őket a torta oldalára.
A madárkákat egy fondant-gömb segítségével formázhatjuk. Egyszerűn készítsük neki egy "hegyet". Majd megfesthetjük a szemeit, és a szárnyakat. Egy aprócska sárga marcipán adja a csőrét.
A szívecskék a látszat ellenére nem cérnán lógnak a torta oldalán, hanem odaragasztottuk őket, és a cérna pedig nem is cérna, hanem icingból, vagy vajkémből nyomtuk is a torta oldalára.
A végeredmény önmagáért beszél.
A torta elkészítésének eredeti, angol nyelvű anyagát, még több fotóval, ezen az oldalon találjátok. (Kattintsatok a fotóra, és oda is ugrik az oldal.)
A piros-fehér csodásan mutat! Nagyon jó.
VálaszTörlésNekem is nagyon tetszik, ráadásul olyan romantikus is:)
VálaszTörlés