vasárnap, február 10, 2013
NeonGrün Muffin
alaprecept, Bailey's-es vajkrém, ír krémes muffin, recept, tortadíszítés, vajkrém díszítés
No comments
Mivel mégiscsak Valentin napra készülünk már napok óta, nem árt egy igazán felnőtteknek való vajkrém recept. Sőt, hogyha mindez egy ír krémes muffinon csücsül, az eredmény igazán mennyei lehet.
A kisnagyfiamnak egy hét múlva lesz a születésnapja, és elhatároztam, a felnőtt vendégeknek ilyet készítek:)
24 darab muffin készíthető el, mindössze 20 perces sütés alatt. Utána ki-ki saját ügyessége és gyorsasága alapján hipp-hopp végezhet is.
Amire szükséged lesz a muffinokhoz:
- kb 170 gr csokoládé pici darabokra törve
- 1/2 evőkanál liszt
- majd külön 330 gr liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- fél teáskanál só
- kb 230 gr sajtkrém (szobahőmérsékletű)
- 10 evőkanál vaj (szobahőmérsékletű)
- 200 gr kristálycukor
- 220 gr barna cukor
- 1 teáskanál vanília aroma
- 3 nagy tojás
- 2 dl Ír krém likőr, azaz Bailey's
Ez kell a vajkrémhez:
- 230 gr vaj (szobahőmérsékleten)
- 330 gr porcukor
- 4 evőkanál Bailey's
- 2 teáskanál vanília aroma
1. Előmelegítjük a sütőt 175 °C-ra. 24 darab muffin alátétet teszünk a tepsinkre.
2. Egy kisebb keverőedányben összekeverjük a darabokra zúzott/tördelt csokoládét és a fél evőkanál lisztet.
3. Egy másik edényben szitáld egybe a lisztet a sütőport és a sót. Ezután ezt tedd félre egy kicsit.
4. Egy nagyobb edényben keverd össze elektromos mixerrel a sajtkrémet és a vajat. Add hozzá a cukrot, a vaníliaaromát, és keverd, amíg össze nem áll. Add hozzá a tojást és keverd tovább. Mikor elvegyült a tojás a vajas sajtkrémmel vedd alacsonyra a mixert és add az egészhez a lisztes keveréket és lassan a Bailey's-t is.Ezután óvatosam keverd hozzá a csokoládét is.
5. Ezután töltsd meg a muffin alátéteket majdnem teljesen a tésztával. (Nem sokat fognak a sütőben emelkedni, ezért kell kicsit több az alátétekbe, mint általában.)
6. Süsd meg a muffinokat 18-22 percen keresztül, míg a muffinok közepe emelkedni kezd. Végezz tűpróbát, rendesen megsült-e.
7. A vajkrém elkészítése ennél sokkal egyszerűbb: Helyezd az összetevőket egy nagy tálba. Elektromos mixerrel keverd össze, míg sima és krémes nem lesz.
Mikor a muffinok kihűltek, tedd a krémet habzsákba, és jelen esetben Wilton 2D-s kinyomócső használatával nyomd a muffin tetejére.
Amennyiben szeretnéd, még tovább díszítheted is, ebben az esetben egyszerűen megszórták zöld színű ehető csillámmal.
A receptet ezen az oldalon találtam:
http://www.recipegirl.com/2011/03/16/irish-cream-cupcakes-w-baileys-buttercream-frosting/
Lehet, hogy nem fogom kibírni egy hétig, annyira jól néz ki:)
Related Posts:
A győztes tortánk elkészítéseTortadíszítő versenyünk győztese megírta, hogyan készült a tortája, sőt rengeteg szép képet is küldött a tortáiról. Íme, elsőként a tortarecept, majd hamarosan felteszem a tortáit is.Zalai Klári, győztesünk receptje"A tortát … Read More
Eredményhírdetés - 2-es kategóriaAki olvasta a bejegyzéseket, annak nem volt nehéz kitalálni, hogy az ötös számú Tejszínes tejberizs torta nyerte el leginkább a tetszésünket. Pontosan az tetszett benne nekem is, hogy ez tényleg egy egyedi recept, és nagyon ö… Read More
Konta Andrea tortáiTöbben is kérték, hogy tudjam meg, hogyan készült a kutyás torta.Konta Andrea, a torta elkészítője el is küldte nekem. Íme a leírása:A piskótát őzgerinc formában sütöttem. A testét egy szélesebb, a végtagjait és a fejét kettő… Read More
Karamell torta - Stahl receptStahl Judit műsorában láttam egy karamell tortát, amit most meg is kerestem, és íme a recept:(A fotó és a recept is a www.stahl.hu oldalról származik.)A piskótához:8 tojás24 dkg cukor1 vaníliarúd kikapargatott belseje24 dkg f… Read More
Tiramisu torta ananásszal - fotókkalNemrégiben ismét készítettem egy Tiramisu tortát. Sajnos a gyerekek mellett a díszítésre már nem maradt idő, a torta gyorsan el is fogyott. A korábbi Tiramisu tortámhoz hasonló a krémje, de az elkészítésben egy-két újítást cs… Read More
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése