Mivel mégiscsak Valentin napra készülünk már napok óta, nem árt egy igazán felnőtteknek való vajkrém recept. Sőt, hogyha mindez egy ír krémes muffinon csücsül, az eredmény igazán mennyei lehet.

A kisnagyfiamnak egy hét múlva lesz a születésnapja, és elhatároztam, a felnőtt vendégeknek ilyet készítek:)

24 darab muffin készíthető el, mindössze 20 perces sütés alatt. Utána ki-ki saját ügyessége és gyorsasága alapján hipp-hopp végezhet is.

Amire szükséged lesz a muffinokhoz:

- kb 170 gr csokoládé pici darabokra törve
- 1/2 evőkanál liszt
- majd külön 330 gr liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- fél teáskanál só
- kb 230 gr sajtkrém (szobahőmérsékletű)
- 10 evőkanál vaj (szobahőmérsékletű)
- 200 gr kristálycukor
- 220 gr barna cukor
- 1 teáskanál vanília aroma
- 3 nagy tojás
- 2 dl Ír krém likőr, azaz Bailey's

Ez kell a vajkrémhez:

- 230 gr vaj (szobahőmérsékleten)
- 330 gr porcukor
- 4 evőkanál Bailey's
- 2 teáskanál vanília aroma

1. Előmelegítjük a sütőt 175 °C-ra. 24 darab muffin alátétet teszünk a tepsinkre.

2. Egy kisebb keverőedányben összekeverjük a darabokra zúzott/tördelt csokoládét és a fél evőkanál lisztet.

3. Egy másik edényben szitáld egybe a lisztet a sütőport és a sót. Ezután ezt tedd félre egy kicsit.

4. Egy nagyobb edényben keverd össze elektromos mixerrel a sajtkrémet és a vajat. Add hozzá a cukrot, a vaníliaaromát, és keverd, amíg össze nem áll.  Add hozzá a tojást és keverd tovább. Mikor elvegyült a tojás a vajas sajtkrémmel vedd alacsonyra a mixert és add az egészhez a lisztes keveréket és lassan a Bailey's-t is.Ezután óvatosam keverd hozzá a csokoládét is.

5. Ezután töltsd meg a muffin alátéteket majdnem teljesen a tésztával. (Nem sokat fognak a sütőben emelkedni, ezért kell kicsit több az alátétekbe, mint általában.)

6. Süsd meg a muffinokat 18-22 percen keresztül, míg a muffinok közepe emelkedni kezd. Végezz tűpróbát, rendesen megsült-e.

7.  A vajkrém elkészítése ennél sokkal egyszerűbb: Helyezd az összetevőket egy nagy tálba. Elektromos mixerrel keverd össze, míg sima és krémes nem lesz.



Mikor a muffinok kihűltek, tedd a krémet habzsákba, és jelen esetben Wilton 2D-s kinyomócső használatával nyomd a muffin tetejére.




Amennyiben szeretnéd, még tovább díszítheted is, ebben az esetben egyszerűen megszórták zöld színű ehető csillámmal.



A receptet ezen az oldalon találtam:
http://www.recipegirl.com/2011/03/16/irish-cream-cupcakes-w-baileys-buttercream-frosting/

Lehet, hogy nem fogom kibírni egy hétig, annyira jól néz ki:)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Újra kapható E-Book formában

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Tortadíszítés videók

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése