Amikor anno elkezdtem ezt a blogot, a saját tapasztalaimat vetettem papírra majd osztottam meg veletek. Sokat változott az életem azóta, így a blog is. Rengeteg, mások által készített anyagot is bemutattam, amit hasznosnak véltem, viszont a mai naptól ismét visszatérek én is.

Vargáné Schmidt Krisztina tortája, a minta

Ennek több oka is van. Első és legfontosabb, hogy végre az összes gyerek iskolában, és óvodában tölti majd a nap egy részét, így legalább a délelőttök csak az enyémek lesznek, és "AZT CSINÁLOK, AMIT AKAROK!!!!" ...végre..

Néhány órára csend száll majd a lakásra, és nyugodtan süthetek, díszíthetek, fotózhatom a vadonatúj anyagokat.

A másik oka is igencsak örömteli, ugyanis végre elkezdtem a cukrász iskolát, így a sütés a mindennapjaim domináns szereplője lesz, még erőteljesebben, mint eddig. Így süteményeimet, azaz a receptteszteléseimet is megosztom majd veletek a jövőben.

A Tortadíszítés Gyerektorták Különszámba én magam is készítettem egy terjedelmes anyagot arról, hogyan készült a Kockásfülü nyúl torta, melyet kedves olvasónk Vargáné Schmidt Krisztina küldött nekünk korábban. Igazából a teljes anyag azt mutatja be, én hogyan készítettem el ugyanazt a tortát.

Gondoltam megírom a torta születésének történetét is, de  nem sokáig jutottam, mert a gyerekek akkor is, mint éppen most is szinte szétszedték a lakást. (Nálunk szerdán kezdődik csak az iskola)





Mindenesetre néhány képet azért csatoltam, a teljes leírást pedig megtaláljátok majd a

Tortadíszítés Gyerektorták Különszámban, amely szeptember 19-én már a boltokban lesz!



Azt megsúgom, hogy számtalan receptet tartalmaz már csak ez az egy cikk is, hiszen bemutatom a kedvenc piskótámat, amely nekem a leginkább bevált, és a torta alapja ebből készült, majd egy fehércsokoládé mascarpone-krémet is, amely a tölteléket, s a külső burkolást is adta.



 
 
 
A Nyuszi maga vörösbársony torta és krémsajtos krém keverékéből formálódott, s mindent a legegyszerűbb, házi készítésű cukortésztával (másnéven fondanttal) borítottam be.


 
 
Bemutatom, hogyan színezzük a cukortésztát, s azt is, hogyan szárítsuk a cukorvirágokat a konyhánkban talált eszközökkel.

A Tortadíszítés Gyerektorták Különszám tehát hamarosan az Újságárusoknál, addig is tudnotok kell, hogy a Tortadíszítés Magazin 2. száma még mindig kapható!

Keressétek, és forgassátok sokszor!

Tartalmas és hasznos anyagokat tartalmaz mindenkinek!



Kellemes tortadíszítős szeptembert kívánok!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése