A fondanttal (akár macipánnal, illetve Unidec-kel) bevont torta szépsége kétségtelen. Na, de mennyi fondant szükséges a tortánk bevonásához?

A következő mennyiségek megmutatják, hogyan készülj, hogy ne legyen befedetlen terület. Természetesen ebben az esetben is jobb, ha inkább nagyobb adaggal készülsz, minthogy kevés legyen a végén.

Ezek a mennyiségek egy kb 9 cm magas kerek tortára vonatkoznak, és az első szám a torta átmérőjét jelenti:

- 15 cm - 0,7  kg
- 20 cm - 0,9 kg
- 25 cm - 1 kg
- 30 cm - 1,3 kg
- 35 cm - 1,8 kg
- 40 cm - 2,2 kg
- 45 cm - 3 kg

Négyzetes alakú, hasonlóan magastortához pedig:

- 15 cm - 0,9  kg
- 20 cm - 1 kg
- 25 cm - 1,3 kg
- 30 cm - 1,8 kg
- 35 cm - 2,2 kg
- 40 cm - 3 kg

2 megjegyzés:

  1. Szia! Köszönöm szépen ez sokat segít!

    VálaszTörlés
  2. Hát ezért nem volt soha elég.Most már legalább képben vagyok

    VálaszTörlés

Letölthető könyv!

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Tortadíszítés videók

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése