Sokszor előfordul, hogy emeletes tortát készítenénk. Ilyenkor gondoskodni kell a megfelelő alátámasztásról, hogy az alsó szintek ne rogyjanak össze a felsőbb szintek súlya alatt.
  
Nehézségi fok: Egyszerű
Eszközszükséglet: Minimális


Amikor az emeletes tortán a szinteket egymásra pakoljuk, szükséges a tortába belső állványt rejtenünk. Ez többféleképpen készülhet. Használhatunk műanyag oszlopokat, de készíthetünk mi magunk is oszlopot csokoládéból.


Egy hosszú csővel szúrjunk üregeket a tortába, majd olvasszunk fel csokoládét gőz fölött egy edényben. A tortán keletkezett üregeket töltsük fel az olvasztott csokoládéval. 


Amikor a csokoládé megdermed, erős csokoládéoszlopokat fog alkotni.
Mielőtt ráhelyezzük a következő szintet, fontos, hogy ráhelyezzünk egy erős fém, vagy műanyagtálcát, amely eltakarja az oszlopokat, de nem látszik ki a rákerülő torta alól. Ezzel a módszerrel akár 6-7 emeletes, tejszínes tortákat is egymásra pakolhatunk.

Az esküvői torta elkészítéséről szóló teljes cikket megtalálod a Tortadíszítés Magazin 2013/1. Számában. Az újságaink korábbi számait az alábbi webshopokban vásárolhatod meg:
Sőregi Tortadekoráció – www.soregi.com
Sütisdoboz Tortadekoráció – www.sutisdoboz.hu

Az anyagot Farkas Vilmos készítette a Tortadíszítés Magazin megbízásából a Tortadíszítés Magazin 2013/1. Számához. (I.évf. 1. Szám) Vilmos blogját itt érheted el: www.farkasvilmos.blogspot.com
 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Letölthető könyv!

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Tortadíszítés videók

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése