Sokszor előfordul, hogy emeletes tortát készítenénk.
Ilyenkor gondoskodni kell a megfelelő alátámasztásról, hogy az alsó szintek ne
rogyjanak össze a felsőbb szintek súlya alatt.
Nehézségi fok: Egyszerű
Eszközszükséglet: Minimális
Amikor az emeletes tortán a szinteket egymásra pakoljuk,
szükséges a tortába belső állványt rejtenünk. Ez többféleképpen készülhet. Használhatunk
műanyag oszlopokat, de készíthetünk mi magunk is oszlopot csokoládéból.
Egy hosszú csővel szúrjunk üregeket a tortába, majd
olvasszunk fel csokoládét gőz fölött egy edényben. A tortán keletkezett
üregeket töltsük fel az olvasztott csokoládéval.
Amikor a csokoládé megdermed, erős csokoládéoszlopokat
fog alkotni.
Mielőtt ráhelyezzük a következő szintet, fontos, hogy
ráhelyezzünk egy erős fém, vagy műanyagtálcát, amely eltakarja az oszlopokat,
de nem látszik ki a rákerülő torta alól. Ezzel a módszerrel akár 6-7 emeletes,
tejszínes tortákat is egymásra pakolhatunk.
Az esküvői torta elkészítéséről szóló teljes cikket
megtalálod a Tortadíszítés Magazin 2013/1. Számában. Az újságaink korábbi
számait az alábbi webshopokban vásárolhatod meg:
Sőregi Tortadekoráció – www.soregi.com
Sütisdoboz Tortadekoráció – www.sutisdoboz.hu
Az anyagot Farkas Vilmos készítette a Tortadíszítés
Magazin megbízásából a Tortadíszítés Magazin 2013/1. Számához. (I.évf. 1. Szám) Vilmos blogját itt érheted el: www.farkasvilmos.blogspot.com
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése