Egyre népszerűbb a torták cukormasszával illetve marcipánnal való burkolása, majd dekorálása. Na, de hogyan kerül a massza a tortára?

Nehézségi fok: Egyszerű

Eszközszükséglet: Minimális


Fontos, hogy a szép burkoláshoz precízen készítsük elő a tortát. Kenjük körbe világos alapvajkrémmel. Mielőtt leburkolnánk a tortát, hűtőben dermesszük újra.A marcipánt, vagy fondant masszát gyúrjuk simára, ha szükséges kissé melegítsünk rá mikrohullámú sütőben.
A megdermedt tortát helyezzük sütőpapírra, így díszítés közben könnyen mozgathatjuk. A marcipánt nyújtsuk ki porcukrozott asztalon, kb. 3-4 mm vékonyra, majd óvatosan helyezzük a tortára. 


A torta közepétől kifelé haladva, simogassuk ki a légbuborékokat, ehhez ajánlatos simítólapátokat használni.Az oldalát és a tetejét egyszerre simítva, sarkosabb éleket alakíthatunk ki. 
Ha fényesebb hatást szeretnénk, akkor kezünkkel kissé dörzsöljük át a leburkolt tortát.
Ha oldalszegély is szeretnénk, nyújtsunk ki a kívánt színből, majd vágjunk ki egy megfelelő méretű csíkot. Ezt tekerjük fel, majd a torta oldalát vékonyan vizezzük be és tekerjük rá a szegélydíszt.A Cukormassza (fondant massza) receptjét itt találod meg: FONDANT KÉSZÍTÉSE

Az esküvői torta elkészítéséről szóló teljes cikket megtalálod a Tortadíszítés Magazin 2013/1. Számában.

Az anyagot Farkas Vilmos készítette a Tortadíszítés Magazin megbízásából a Tortadíszítés Magazin 2013/1. Számához. (I.évf. 1. Szám). Vilmos Blogját itt találod meg: http://www.farkasvilmos.blogspot.de/

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Letölthető könyv!

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Tortadíszítés videók

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése