Egyre
népszerűbb a torták cukormasszával illetve marcipánnal való burkolása, majd
dekorálása. Na, de hogyan kerül a massza a tortára?
Nehézségi fok: Egyszerű
Eszközszükséglet: Minimális
Fontos, hogy a szép burkoláshoz precízen készítsük elő
a tortát. Kenjük körbe világos alapvajkrémmel. Mielőtt leburkolnánk a tortát,
hűtőben dermesszük újra.
A marcipánt, vagy fondant masszát gyúrjuk simára, ha
szükséges kissé melegítsünk rá mikrohullámú sütőben.
A megdermedt tortát helyezzük sütőpapírra, így
díszítés közben könnyen mozgathatjuk. A marcipánt nyújtsuk ki porcukrozott
asztalon, kb. 3-4 mm vékonyra, majd óvatosan helyezzük a tortára.
A torta közepétől kifelé haladva, simogassuk ki a
légbuborékokat, ehhez ajánlatos simítólapátokat használni.
Az oldalát és a
tetejét egyszerre simítva, sarkosabb éleket alakíthatunk ki.
Ha fényesebb
hatást szeretnénk, akkor kezünkkel kissé dörzsöljük át a leburkolt tortát.
Ha oldalszegély is szeretnénk, nyújtsunk ki a kívánt
színből, majd vágjunk ki egy megfelelő méretű csíkot. Ezt tekerjük fel, majd a
torta oldalát vékonyan vizezzük be és tekerjük rá a szegélydíszt.
A Cukormassza (fondant massza) receptjét itt találod
meg: FONDANT KÉSZÍTÉSE
Az esküvői torta elkészítéséről szóló teljes cikket
megtalálod a Tortadíszítés Magazin 2013/1. Számában.
Az anyagot Farkas Vilmos készítette a Tortadíszítés
Magazin megbízásából a Tortadíszítés Magazin 2013/1. Számához. (I.évf. 1. Szám). Vilmos Blogját itt találod meg: http://www.farkasvilmos.blogspot.de/
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése