A málnaszezon közepén járunk! Emlékszem, gyerekkoromban a kerítés mellett végig ragyogtak a málnabokrok. Nyáron többször tettem sétát a kertben, és mind megettem, amit csak találtam. Volt ám minden: eper, ribizli, meggy, cseresznye, barack, na és málna is. Hmmm, de jó is volt!
Mostanában pedig, ha gyümölcs közelébe kerülök, mindig megmentem valami finom süteménybe.
Ez a recept kitűnő, hiszen nagyon egyszerű, és még sütni sem kell.
Fehércsokis-málnás sajttorta
Szöveg és fotók: Magyarné Fekete Veronika
Veronica's Cake Shop
Hozzávalók:
100 g fehér
csoki
50 g vaj
100 g
babapiskóta vagy durvára tört keksz
1 db
habfixáló vagy Dr. Oetker expressz zselatin fix
250 g
mascarpone
500 g túró
1 db citrom
reszelt héja és leve
100 g
porcukor
2 dl
habtejszín
200 g málna
1 zacskó
vaníliás cukor
+ málna a
díszítéshez esetleg málnadzsem
Vízgőz felett megolvasztjuk az apróra tördelt fehér csokit és a
vajat.
A babapiskótát szintén apróra tördeljük, és a langyosra hűtött fehér csokival
összeforgatjuk.
Egy 22 cm-es, kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és a
keveréket belesimítjuk, majd hűtőbe tesszük.
A túrót krumplinyomóval áttörjük majd
a mascarponéval, reszelt citrom héjával és a levével, porcukorral, vaníliás
cukorral simára keverjük.
A habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval és
óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a túrós krémbe. A krém felét ráöntjük az
alapra, megszórjuk a megtisztított málnával, és a maradék krémet is rákenjük.
Tegyük hűtőbe 4 órára. Ezután óvatosan vegyük ki a formából és szedjük le róla
sütőpapírt. Pár szem málnával vegy málnadzsemmel tálaljuk.
Veronika mesés finomságait a facebookon is nyomon követheted, ezen a linken:
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése