Jennifer bemutatkozását a nemrégiben megjelent Tortadíszítés Magazin 2015/1. számában már olvashattátok. Ő az a 26 éves lány, aki a miniatűr dolgok szerelmese. Miniatűr cukorcsodákat készít, sőt már versenyeket is nyert. Képes a saját konyháját elkészíteni ehető alapanyagokból, aprócska formában.

Jennifer Társszerzőként csatlakozott az oldalunkhoz, első receptjét olvashatjátok az alábbiakban.

Málnás Cupcake készítése
Recept és fotók: Jennifer Ziemons



Muffin alaprecept:
120 g vaj
200 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
300 g liszt
1 csomag sütőpor
2 dl tej ( előfordul, hogy többet vesz fel)

Elkészítés: (ezt az alapreceptet kedvünk szerint ízesíthetjük is)
 A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral összekeverjük.



Amikor már egynemű anyagot kapunk hozzáadjuk a 2 tojást.


Kimérjük a lisztet , hozzákeverjük a sütőport és kimérjük a tejet is.


A lisztet felváltva a tejjel a masszához adjuk. Egy nem túl folyós állagot kell a végén kapnunk.


A masszát kanál segítségével a muffin papírba kanalazzuk és kb 3/4ig töltjük csak meg.


Előmelegített sütőben kb 15-20 percig sütjük. Amíg szép aranybarna lesz a teteje.



Krém készítés:

250dkg puha, sózatlan vajat robotgéppel kihabosítok. Ez kb 15 percet vesz igénybe.


Apránként teszem hozzá a porcukrot, ízlés szerint 300-500 grammot, attól függően ki mennyire édesszájú. Egy kis házi málnalekvárt is tettem bele az íze miatt, majd Fractal festékkel megfestettem.  (Tehetünk bele vanília aromát, illetve lehet variálni kávéval, olvasztott csokival, gyümölcsökkel, lekvárokkal, más aromákkal, attól függően, milyen ízt szeretnénk. Ha túl sűrű lesz, egy pici forró vízzel, vagy langyos tejszínnel lehet lazítani.)



A krémet habzsákba töltöm és tetszés szerint a muffin tetejére nyomom. Díszítési ötletek végtelenek, én csupán 3 szem málnát tettem mindre.



Jó étvágyat kívánok hozzá Mindenkinek!
Jenny

A Jenniferről szóló írásunkat a Tortadíszítés Magazin 2015/1. számában olvashatjátok.


Jennifer facebookos oldala pedig itt érhető el:


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Újra kapható E-Book formában

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Színek kikeverése

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése