Jennifer bemutatkozását a nemrégiben megjelent Tortadíszítés Magazin 2015/1. számában már olvashattátok. Ő az a 26 éves lány, aki a miniatűr dolgok szerelmese. Miniatűr cukorcsodákat készít, sőt már versenyeket is nyert. Képes a saját konyháját elkészíteni ehető alapanyagokból, aprócska formában.
Jennifer Társszerzőként csatlakozott az oldalunkhoz, első receptjét olvashatjátok az alábbiakban.
Málnás Cupcake készítése
Recept és fotók: Jennifer Ziemons
Muffin
alaprecept:
120 g vaj
200 g cukor
1 csomag
vaníliás cukor
2 db tojás
300 g liszt
1 csomag
sütőpor
2 dl tej (
előfordul, hogy többet vesz fel)
Elkészítés:
(ezt az alapreceptet kedvünk szerint ízesíthetjük is)
A vajat a
cukorral, a vaníliás cukorral összekeverjük.
Amikor már
egynemű anyagot kapunk hozzáadjuk a 2 tojást.
Kimérjük a
lisztet , hozzákeverjük a sütőport és kimérjük a tejet is.
A lisztet
felváltva a tejjel a masszához adjuk. Egy nem túl folyós állagot kell a végén
kapnunk.
A masszát
kanál segítségével a muffin papírba kanalazzuk és kb 3/4ig töltjük csak meg.
Előmelegített
sütőben kb 15-20 percig sütjük. Amíg szép aranybarna lesz a teteje.
Krém
készítés:
250dkg
puha, sózatlan vajat robotgéppel kihabosítok. Ez kb 15 percet vesz igénybe.
Apránként
teszem hozzá a porcukrot, ízlés szerint 300-500 grammot, attól függően ki mennyire édesszájú. Egy
kis házi málnalekvárt is tettem bele az íze miatt, majd Fractal festékkel
megfestettem. (Tehetünk bele vanília
aromát, illetve lehet variálni kávéval, olvasztott csokival, gyümölcsökkel,
lekvárokkal, más aromákkal, attól függően, milyen ízt szeretnénk. Ha túl sűrű
lesz, egy pici forró vízzel, vagy langyos tejszínnel lehet lazítani.)
A krémet
habzsákba töltöm és tetszés szerint a muffin tetejére nyomom. Díszítési ötletek
végtelenek, én csupán 3 szem málnát tettem mindre.
Jó étvágyat
kívánok hozzá Mindenkinek!
Jenny
A Jenniferről szóló írásunkat a Tortadíszítés Magazin 2015/1. számában olvashatjátok.
Jennifer facebookos oldala pedig itt érhető el:
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése