Környékünkön nagyon népszerűek a fánkok, ezért szerettem volna én is egy igazán jót találni és elkészíteni. Erre a receptre hosszas kutatás után bukkantam az interneten, és nem csalódtam. Tökéletes és finom!

Málnás-csokimázas fánk
Fotó és szöveg: Danicsek Fanni
Sütemény Lak


Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 3 dl tej
- 30 g élesztő /én élesztőport használtam, mert Skóciában nagyon nehéz frissen kapni/
- 2 tojás sárga
- 20 g vaj
- 20 g porcukor
- csipet só
- olaj

Mielőtt nekikezdenénk, melegítsük fel a tejet kéz melegre és kevés cukorral futtassuk fel benne az élesztőt. Tegyük a lisztet, a tojás sárgákat, a porcukrot, a vajat, a sót egy tálba, és ha jó az élesztőnk azt is adjuk hozzá. 
Ezt követően dolgozzuk össze a hozzávalókat, úgy, hogy szép sima tésztát kapjunk. Akkor jó, ha már elválik az edény falától. Ezután letakarjuk, meleg helyre tesszük, és fél órát kelesztjük. 

 
Az idő leteltével fogjuk a tésztánkat és lisztezett deszkán kinyújtjuk ujjnyi vastagra. Kiszaggatjuk és, a közepébe is lyukat szúrunk. Újabb fél óra kelesztés következik, letakarva a tésztát. 


Tegyük fel az olajt melegedni és, ha elég forró, tegyük bele a fánkokat. Figyeljünk oda, mert hamar megéghetnek. Ha kész az egyik oldala, fordítsuk át és süssük aranybarnára a másik oldalát is. Az olajból kivéve rakjuk őket szalvétára, ami felszívja a felesleges olajt.

Fogyaszthatjuk lekvárra, cukorral, de készíthetünk hozzá különböző mázakat. Én  málnaszósztvagy pedig egy nagyon könnyen elkészíthető csokimázat tettem a tetejére.

Csokimáz készítése
Hozzávalók:
- 45 g cukor
- 37 g víz
- 75 g tejszín
- 150 g étcsoki

A csokoládé kivételével összekeverem a hozzávalókat egy lábosban, felrakom a gázra és felforralom. Ezután leveszem a tűzről és belekeverem a csokit. Hagyom langyosra hűlni, majd rákenem a fánkok tetejére.

Málnaszósz
- 125g fagyasztott málna (lehet friss is)
- 62 g cukor
- 1 teáskanál fahéj

Tegyük egy lábosba a málnát, a cukrot, a fahéjat és forraljuk fel. Ezután szükségünk lesz egy turmixgépre. Öntsük bele a szószt és turmixoljuk simára. Ha kész szűrjük át egy szitán, hogy a magok ne kerüljenek a krémbe, majd hűtsük le

Ha szeretnénk feldobni egy kicsit a fánkjainkat, nyugodtan szórjunk rá különböző cukorkákat. Ezeket a legtöbb boltban készen beszerezhetjük.

Fanni nemrégiben kezdett blogot írni, blogját itt érhetitek el:



A facebookon pedig itt csodálhatjátok meg legújabb remekeit:


Sok sikert a fánkok elkészítéséhez!


Related Posts:

  • Barackos-túrós Alsónadrág torta Szintén Szilvia küldte nekünk ezt a férfialsót formázó tortát. A torta barackos-túrós ízesítést kapott, amit azt hiszem hamarosan én magam is kipróbálok, mert felkeltette az érdeklődésemet. Barackos-túrós krém recept i… Read More
  • Babaszülinapi torta fondant cipőcskévelSzintén Ásó Tünde készítette a következő csokoládés tortát. A torta csokoládékrémmel készült. Csokoládétorta recepteket itt találhattok: CSokitorta1: http://tortadiszites.blogspot.de/2010/03/tortakrem-i.html Csokitorta… Read More
  • Valentin napra Red Velvet torta - kisfilmmel Red Velvet Cake, azaz Vörös Bársony Torta. Én is ezt készítem ma a családnak!   Mire lesz szükséged a torta elkészítéséhez? Hozzávalók: PISKÓTA: 113 g vaj (szobahőmérsékletű, nem sózott vaj) 1/2 teáskaná… Read More
  • Gesztenyés Cici torta TündétőlAsó Tünde tortája  már régóta az e-mail-postafiókban várakozik, végre felszabadult egy kis időm, így közzé is tudom tenni. A torta elkészítésének néhány fázisát láthatjátok. A torta gesztenyés krémmel íze… Read More
  • Tejszínes-gesztenyés Táska torta Gondoltam, hogy világvége előtt még gyorsan megosztok veletek egy ínycsiklandó tejszínes-gesztenyés tortát, amit szintén Csenki Felvári Edina küldött el számomra.      A torta belül tejszínes-gesztenyés. … Read More

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

5980231

Tortarendelés:

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése