hétfő, március 13, 2017
NeonGrün Muffin
fondant virágok, karamell ló, lovas torta, tortadíszítés, vajkrém díszítés
No comments
Ezer éve nem írtam semmit. Hatalmas fordulatot vett az életem, mióta abbahagytam a Tortadíszítés Magazint. Végre azt csinálom, amit igazán szeretek, és amiben lassan 20 éves gyakorlatom van. Sportedzőnek tanulok, imádom is, igaz éppen a csontokat és izmokat kell magolnom latinul és magyarul, nem leányálom, de tudni kell. stb..
Érthetetlen módon, mióta befejeztem a tortákkal való foglalkozást, egyre több ismerősöm rendel tőlem tortát különféle alkalmakra. Így ismét tortázom.. A magam szintjén. :)
Legutóbb két hasonló témájú tortát készítettem. Mindkettőhöz sütöttem két négyszög alakú tortát, majd betöltöttem a kívánt krémmel. A rózsaszín torta feketeerdő volt, a sárga pedig epres. Körbekentem a beszínezett vajkrémmel. Mielőtt pihenni tettem volna őket a hűtőbe, megszórtam az oldalukat, mivel ilyenkor még könnyebben tapad a vajkrémre a csokoládé, illetve dió reszelék.
Miközben a torták pihentek a hűtőben, elkészítettem a dekorációkat.
Beszíneztem a fondantot gél festékkel a kívánt színekre. Az rózsaszínű tortánál zöld, piros, sárga, kék színek domináltak, a sárga tortánál egy kikötést kaptam, ne legyen rózsaszín, vagy piros. Tehát itt a lila dominált, színezve egy kis barna, fehér, sárga és zöld kiegészítéssel.
A karámrudakat, azaz a kerítést előre vásárolt gum paste-ből, azaz dekorációs masszából készítettem, de lehetett volna ez pasztillázs, vagy akár zselatinos massza is. Gum paste maradékom volt itthon, így ezt választottam, sőt ez is kőkeményre szárad.
A többi dekoráció saját készítésű fondantból készült. A recept itt a weboldalon megtalálható.
A kis lovacskák egyszerűen cukorból készültek. Edényben cukrot olvasztottam, ezt formába öntöttem, ahol szépen szilárdult. Mivel csak két formám van, mindig csak egy pici cukrot olvasztottam, s amint megszilárdult, jött a következő. A fű, zöldre színezett vajkrém. A sárga torta esetében nem kinyomózsákból nyomtam a tortára, hanem egyszerűen fogtam egy kanalat, a tortára pakoltam a zöld vajkrémet, és elmaszatoltam. Ebbe belenyomkodtam a teljesen kihült lovacskákat, így szépen bele is ragadtak.
A virágokat, leveleket különféle kiszúrókkal készítettem. Általában minden csak sima lapos lett, hogy a tortát minél jobban befedje a dekoráció, a sárga tortánál viszon néhány nagyobb virágot a fondantból való kiszúrás után egyszerűen egy üres tojástartó kartonba tettem, a közepét belenyomtam, így a szirmai felfelé állva száradtak meg. Ezeknek a virágoknak így tartása is lett. Hagyni kell megszáradni a tojástartóban, de addig is készülhetnek a további kiegészítők. Pl a lófej.
Ehhez világosbarnára színeztem a fondant masszát. Kinyomtattam a mintát, ezt a fondantra helyeztem és körbevágtam késsel. Ehető festéket tartalmazó fekete filctollal (Tortissimó Györgyitől vettem anno) megrajzoltam a főbb vonalakat a ló fején, és nyakán. A szeméhez és a hókás részhez fehér fondantot használtam, a sörényéhez pedig feketét.
A ló sörénye fonva van. Természetesen nem fontam be, csak késsel V alakokat vagdostam a sörényszálak felületére. Össze-vissza. Így abszolút fonott hatást kelt.
Néhány kisebb virág fel is dobta a lovacskát.
Őszíntén szólva, nagyon élveztem mindkét torta elkészítését. Igazából nagyon egyszerű kiegészítőkkel szerintem remek kis torták lettek. A megrendelőknek nagyon-nagyon tetszett. Nekem is. Persze én látom benne a bakikat, nem tökéletesek, egy profi sokkal szebbet készített volna, de elégedett voltam összességében. Amilyen kétbalkezes vagyok, és amennyire kevés időm jut a tortázásra, szerintem egy szavam sem lehet.
Arról nem is beszélve, hogy hihetetlen finomak is lettek. Valahogy érezni lehetett bennük, hogy jó kedvvel készítettem. És ez a lényeg.
Szép napot nektek!
Related Posts:
Első sikerélmény!A fondant készítéséről írt bejegyzésemet úgy kezdtem, hogy nem tartozik a kedvenceim közé. Most javítom önmagam, ugyanis szuper lett a fondant-masszám!Bevallom őszíntén, hogy megcsináltam, betettem a hűtőbe, de nem volt kedve… Read More
Dekoráltam! - Lovas torták Ezer éve nem írtam semmit. Hatalmas fordulatot vett az életem, mióta abbahagytam a Tortadíszítés Magazint. Végre azt csinálom, amit igazán szeretek, és amiben lassan 20 éves gyakorlatom van. Sportedzőnek tanulok, imádom i… Read More
Corrie Rasmussen egyedi virágai Találtam egy nagyon klassz is bemutatót arról, hogyan lesz ebből: ez: majd végül ez a csodás kis virág, amit kedvünk, és ízlesünk szerint egyedi színekkel variálhatunk: A teljes anyag itt található… Read More
Orchidea készítése - kisfilmmelA következő kisfilmben nyomonkövethetitek, hogyan készíthető el az Orchidea cukorból, tortadísznek. Remélem mindenki érthetőnek találta a bemutatót.… Read More
Jön a tavasz, nyílnak a virágok Érkezik a tavasz (bár az időjárás néha nem ezt bizonyítja), nyílnak a szebbnél-szebb virágok. Mi is lehetne aktuálisabb néhány virággal díszített tortánál. A következő napokban a cukorból, fondantból készül virágokkal foglal… Read More
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése