1. Amire szükségünk van: előkészített fondant massza, fogpiszkáló, konyhai munkakesztyű, ételfesték (jelen esetben folyékony)


2. A fogpiszkálót a festékbe mártjuk, és néhány helyen a fondant masszába szúrjuk. Dolgoztam már olyan festékkel is, ami pici tubusban van, ahhoz nem kellett fogpiszkáló, mert közvetlenül a masszába lehetett nyomni a színező anyagot. (Igaz, akkor marcipánt színeztem, ami egyébként ugyanígy zajlik.)


3. Ezután jól átgyúrjuk a masszánkat, és elkészül az új szín. Természetesen, a hozzáadott festék mennyisége határozza meg a szín erősségét.

4. Egy tipp: Amennyiben márvány hatást szeretnénk elérni, ne gyúrjuk teljesen bele a festéket a masszába, azaz addig gyúrjuk, amíg csak néhol, és nem azonos erősségben vette fel az új színt. Nagyon szép bevonatot készíthetünk márványos fondant-tal. Mint például a korábban bemutatott világoskék fondant torta 2 rózsával a tetején.
Fotók származnak: Wilton

*********************************************************************

2 megjegyzés:

  1. hol lehet ételfestéket venni? tudnátok segíteni? ha narancssárga színt akarok (garfieldhoz) akkor piros színűt vegyek,mert a fehér halvanyitja,vagy inkabb narancssárgát?
    köszi,
    Ildi

    VálaszTörlés
  2. Hol lehet ételfestéket kapni?Ha narancssárga színt szeretnék (garfieldhoz), inkább piros szinűt vegyek,mert a fehér fondant elhalványítja,vagy narancssárgát?
    Köszi a segítséget
    Ildi

    VálaszTörlés

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése