Korábban már leírtam ennek a piskótának a receptjét, itt: Piskóta elkészítése


Amikor elsőként elkészítettem, meg voltam elégedve vele, mert jól használható lett, de nem lett igazán magas.
Azóta rájöttem, hogy 2 dolgot rontottam el:
1. Az én tortaformám 25 cm átmérőjű, és nem 23, mint amire a recept szólt
2. A végén a felvert tojásfehérjét nem finoman kevertem a többi alkotóelemhez, hanem a turmixgéppel adtam neki rendesen.

Most korrigáltam.
Óvatosan kevertem össze a végén az egészet, és a következő adagokat adtam a piskótához:
- 7 tojás
- 5 evőkanál hideg víz
- 13-14 dkg liszt
- 9 dkg étkezési keményítő
- 20 dkg kristálycukor
- 2,5 kávéskanál sütőpor
- 1 nagyobb csipett só.

Az eredmény csodás lett! Sajnos az icing elkészítésére csak holnap lesz időm, de nem is baj, mert egyúttal a piskótámat fel is használom egy ritikül-torta elkészítéséhez. A megalkotásról fotókat is csinálok majd természetesen.

*************************************************************************

Related Posts:

  • Piskóta készítés trükkjei Korábban néhány bejegyzésben egy-két apróságot feltüntettem már a piskótával kapcsolatban, most megpóbálom összeszedni ezeket. Már a tészta elkészítésekor is követhetünk el hibákat. 1. Abban az esetben, hogyha olya… Read More
  • Piskóta készítés III.Hogy teljes legyen a lista, találtam egy harmadik féle piskótát is. Ehhez réteslisztet használunk.Hozzávalók:- 6 tojás,- 30 dkg cukor,- 20 dkg rétesliszt.Ha nagyon kicsik a tojások akkor 1-2 evőkanál víz is mehet bele.A tészt… Read More
  • A nap tanulságaMa is tanultam valamit. Mivel a jövőben leginkább a tortadíszítéssel szeretnék foglalkozni, gondoltam, hogy megsütök egyszerre több piskótát is, amiket aztán lefagyasztok, és csak a dekoráláshoz veszem elő őket egyenként. Oko… Read More
  • A leginkább bevált piskóta receptKorábban már leírtam ennek a piskótának a receptjét, itt: Piskóta elkészítéseAmikor elsőként elkészítettem, meg voltam elégedve vele, mert jól használható lett, de nem lett igazán magas.Azóta rájöttem, hogy 2 dolgot rontottam… Read More
  • Zebra torta Mazsa konyhájábólKorábbi munkatársam, és kedves ismerősöm írja a Mazsa Konyhája című blogot. Nem tortás blogról van szó, hanem ennél sokkal átfogóbb gyűjteményről, azaz mindenről olvashattok, ami a konyhában történik.Nemrégiben olvastam Zebra… Read More

1 megjegyzés:

  1. Próbáld ki, hogy nem választod külön a sárgáját és fehérjét és robotgéppel (pl. Bosch MUM, Kitchen Aid, stb.) magas fokozaton egyben felvered, Kb 2-3 perc és hibátlan piskótád lesz. Sosem szórakozom a különszedéssel. Erre azt mondták, hogy a pokolra jutok érte, de aztán megkóstolják a piskótatekercsem, vagy a tortám... :) Érdemes.

    VálaszTörlés

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

5980261

Tortarendelés:

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése