A habzsák szinte alapkelléke a cukrászdáknak, a tortadekorálóknak.
Manapság már számtalan díszítőcsövet vásárolhatunk, ami megkönnyíti a munkánkat, mert könnyen készíthetünk ezerfajta apró dekorációt ezekkel.
Például ilyeneket:



Ma már túl fáradt vagyok, de holnap leírom, hogy melyek a legnépszerűbbek, és melyikkel milyen forma készíthető. Egyébként nemzetközileg elfogadott számozás segít a megkülönböztetésben.
Hogyan használjuk ezeket?
A kinyomózsákra, habzsákra felteszed a használni kívánt kinyomócsövet, és megtöltöd a zsákot royal icing krémmel, s indulhat a torta díszítése.

A szövegek írásához , egészet vékony vonalak, rajzok készítéséhez a legkisebb lyuku kinyomócsövet alkalmazzuk. Azonban, ha nincs kinyomócsöved, sőt még habzsákod sem, ne ess kétségbe.
Végy egy kisebb neilon zacskót, vagy konyhában használatos kisebb zacskót, és az egyik sarkát töltsd meg a krémmel. Ezután pedig ollóval vágj egészen picike lyukat arra a sarkára, ahová a krém került. Már kezdheted is a díszítő írást.


***************************************************************

3 megjegyzés:

  1. Szio!

    Nekem nincs habnyomózsákom, csak habnyomócsövem, kínszenvedés volt vele a Valentin napra szíveket rajzolni. Olvastam egy márkáról, Wilton, azt hiszem. Mit javasolnál? Elég olcsóbb habnyomózsákot is venni? Ez a Wilton elég drága, csak egy db díszítőelem kb. 600 Ft és ez még csak 1 db...
    Szóval ha olcsóbbat veszek valahol, akkor azzal is lehet szépen dolgozni?

    Üdv,
    Erika

    VálaszTörlés
  2. Természetesen az olcsóbb dolgok is nagyon jók! A Wilton drága, mert egy márkanév, ráadásul a termékeik rozsdamentes acélból készülnek, így jó minőségüek. Aki sokat használja, vagy ebből szeretne megélni, javaslom, egy idő után szerezzen be jó minőségű felszereléseket, de nem kell rögtön mindenből a drágát megvenni!

    VálaszTörlés
  3. Nekem perfect home habzsákom van és kiválo 550ft

    VálaszTörlés

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése