Megújult a weboldalam!
A vajkrémről szóló bejegyzésem kibővítve itt olvasható a jövőben:


http://tortadiszitesalapjai.online/a-vajkremrol-mindent-i-resz

Iratkozzatok fel a Hirlevélre is az új oldalon!

Related Posts:

  • Eszterházy torta   Az Eszterházy torta névadója Eszterházy Pál Antal politikus, Külügyminiszter, majd Nagykövet volt. Egyik utazása során a tiszteletére készült a sütemény. Számtalan receptje ismert, ki mandulából, ki dióból készíti, … Read More
  • Süss velem! - Sajtos rúd Ahogyan korábban már ígértem, idén sok-sok meglepetés vár a blog olvasóira is. Ez az első, azaz, hogy új rovattal bővül az oldal. A rovat címe: Süss velem! Ebben a rovatban a sütés alapjaival és kipróbált receptekkel ismer… Read More
  • Táska torta elkészítése lépésről-lépésre Bőrtáska desszert helyett Pixie Pie konyhájából. Nehézségi fok: Közepes Anyagszükséglet: Minimális Egy valódi táskához hasonlatos torta elkészítéséhez egyetlen speciális eszközre lesz szükségünk, nevezetesen egy bőrhatást… Read More
  • Fekete fondant bevonó készítéseÉrdekes videóra bukkantam a neten. A kisfilm bemutatja, hogyan készíthetünk egészen egyszerűen fekete fondant bevonót. A filmben fehér mályacukorból készült bevonót és kész fehér fondant bevonót dolgoznak össze, majd ebből l… Read More
  • Palotási Tortafesztivál felhívás és beszámoló Az abszolút győztes torta - Földesi Katalin Az I. Palotási Tortafesztivál hagyományteremtő céllal került megrendezésre 2014. májusában. Én magam a zsűriben foglaltam helyet, azaz kóstolgattam a számtalan süteményt egymás… Read More

22 megjegyzés:

  1. 22 dm?
    szerintem símán centi akart lenni.
    mert azért 2 méteres tortát házilag előadni...

    VálaszTörlés
  2. Milyen vajat használsz hozzá?kocka vaj vagy a dobozosat? milyen márkájút!?Köszi válaszod

    VálaszTörlés
  3. Többféle vajat használok, éppen amilyen van. Kocka vajat is, és dobozosat is, sőt az is előfordul, hogy margarint. Itt nálunk másféléket lehet kapni,mint Magyarországon, de megnézem majd melyiknek mi a neve.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm szépen!És még lenne egy kérdésem, hogy milyen krémet tudnál ajánlani, ha fondantal szeretném bevonni a tortát?

    VálaszTörlés
  5. Szia a héten csinálok tortát és ilyen csokipudingos krèmel töltöm meg kivülről is be vonnhatom azzal?? soha nem csináltam még ilyet és fondanal szeretném bevonni léci ha tutsz segìts köszönöm előre is.:))
    Kösszi:Vivi.:))

    VálaszTörlés
  6. szia, hol találom meg a piskótád pontos receptjét? Az én piskótáim mindig összesnek egy idő után, az nem állná meg a helyét!
    Szuper az odalad!
    :)

    VálaszTörlés
  7. Jaj, aztiszem megvan! Oldalt megtaláltam a címtárban! :)

    VálaszTörlés
  8. Kedves Tortakészítő....
    Nagyon-nagyon ügyes vagy. Tanultad, vagy "csak" otthon dolgozol?
    Húsvétra próbálgatok én is.
    Üdvözlettel: erzsi

    VálaszTörlés
  9. Háziasszony vagyok.Köszönöm az ötleteket.Ki néztem egy szépséget.Amit el fogok készíteni.Törpékkel.

    VálaszTörlés
  10. Szia!
    azt szeretném kérdezni, hogy ha vajkrémet pirosra szeretnék színezni, akkor a vaj világos színe miatt nem lesz inkább rózsaszín? folyékony, vagy zselés állagú színezőt ajánlasz inkább?
    múltkor fehér marcipán színeztem málna piros folyékony színezővel, de csak rózsaszínt tudtam vele elérni.

    VálaszTörlés
  11. Kedves "clody"! Két dolog nem világos. A 2 kanál forró víz mikor megy a krémhez?
    A 2 kanál forró víz a kemény állagot adja? Köszönöm,ha jön válasz!
    Zsuzsa

    VálaszTörlés
  12. Szia! ez a két kanál víz kérdése nálam is felmerült. sőt az is, ha nem víz, hanem tejszín, ahogy írod, azzal finomabb, azt mikor kell bele keverni, és mennyit? köszi, Betty

    VálaszTörlés
  13. Nekem is lenne egy kérdésem. Korábban már többször is készítettem ilyen módon vajkrémet, és nagyon szépen be is tudtam vonni vele a tortát. Viszont az utóbbi három alkalomnál a krém mindig csúnya "túrós" lett. Vagyis a keverés közben egy idő után olyan lett, mintha porcukor helyett nagyszemű cukrot használtam volna, és ezt már nem is lehetett szétkeverni. Ez mitől lehet??? Köszi, ha van valami ötleted.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ue. történt velem, mint a Gabival, engem is érdekelne mitől történik ilyen? Akkor is előfordult a túrósodás, mikor vajas piskótát készítettem. Előre s köszi!

      Törlés
  14. Sajnos nekem is ue. a problémám volt ma, túrós lett a vajkrém. ezt már tapasztaltam vajas piskóta készítésénél is.

    VálaszTörlés
  15. Nekem is túrós volt már több alkalommal, és igen, a víz mikor jön képbe? Továbbá nekem mindig ropog a fogam alatt a porcukor, egyszerűen nem tudom simára keverni, miért?

    VálaszTörlés
  16. Nekem is a túrós vajkrém a problémám, és én is szeretném tudni mikor kerül képbe a víz. És még egy kérdésem lenne, nekem mindig ropog a porcukor a fogam alatt, félóra keverés után is, az mitől van?

    VálaszTörlés
  17. a vajat szobahőmérsékleten kell a habhoz adni.Én nem gőz fölött verem fel a fehérjét,csak úgy simán,félkeményre,a vízből és a cukorból szirupot főzők,azt keverem lassú fokozaton a habhoz kb 1percig utána jöhet a felkockázott vaj,előbb lassú,majd magasabb fokozaton kb 1,5percig nagyon finom selymes lesz.

    VálaszTörlés
  18. Ez így borzasztó édes. Megcsináltam, de nem bírok belőle enni. Szerintem elég lenne fele ennyi cukorral is.

    VálaszTörlés

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

5980236

Tortarendelés:

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése