A fondant, a vajkrém és az icing bevonó mellett találkozhatunk még a ganache-zsal is, ami egy fényes bevonó. Egyik fajtája a csokoládés ganache, amit ehhez a tortához használtam:
Ez a bejegyzés a jövőben az új weboldalamon olvasható.
Gabonamassza készítése
Akár a Tortadíszítés Magazin 2. számában bemutatott
maci is készíthető gabonamasszából.
Korábban már feltettem a blogra az angol nyelvű kisfilmet, amelyben a gabonamassza készítését láthattátok.
Még 2011-ben készült ez a…Read More
Fondant színezése, búzakalász készítése - kisfilm
A tortadíszítés alapjait fogom bemutatni nektek sok-sok kisfilmen, és fotós anyagon. Elsőként ezt a filmet hoztam, amely három dolgot is bemutat.
Elsőként, hogyan színezhetjük a Fondant masszánkat citromsárgára,
azután, h…Read More
Édes kis Minyonok készítése tortanyalókának
Hogyan készíthetjük el ezeknek az édes kis figuráknak a Tortanyalóka változatát?
Igazán nem bonyolult. Ajánlom figyelmetekbe a videofilmet:
Kellemes tortázós napot!…Read More
Gluténmentes Kindertorta a Mielétől - kisfilm
A sorozat második eleme egy Gluténmentes Kindertorta magyar nyelvű kisfilmmel, szintén a Miele főzőiskola, és Farkas Vilmos bemutatásában.
A logóra kattintva a Miele főzőiskola weboldalára léphetsz további hasznos inform…Read More
Capuccino torta a Mielétől - kisfilm
Összegyűjtjük nektek tortadíszítéshez hasznos magyar és nemzetközi kisfilmeket. Elsőként kezdjük a Capuccino torta elkészítésével, amelyet a Miele Főzőiskola prezentál nektek.
A logóra kattitva egyéb hasznos tanácsokat és…Read More
Szia Timi! Először is gratulálok, gyönyörűek a tortáid, és jó, hogy ezt mind megosztod velünk :D Az lenne a kérdésem, hogy ez a mennyiség kb. mekkora tortára elegendő? És hogy csinálhatom akár fehér csokiból is? Válaszodat előre is köszönöm! Kitti
Szia Kitti, ez a mennyiség egy 22 cm átmérőjű tortához elég. Csinálhatod fehér csokiból is, de akko sokkal több csokit használj. tehetsz bele minimum 300 gr. fehércsokit.
Szia Timi! Köszi a választ! Azt hiszem maradok az étcsokinál, és egy picit nagyobb adaggal dolgozom, 26 cm-es tortaformám van. És lenne még egy (lehet, hogy buta:D) kérdésem: Könnyebb vele bevonni a tortát, mint a sima tortabevonó csokival? Mert a videón úgy látszik, hogy ez nem dermed meg olyan gyorsan. És gondolom finomabb is, nem? Kitty
Szia Timi! Lúdlábtortát készítettem a férjemnek, és kíváncsi voltam, te milyen csokimázat használsz. Így találtam rá erre a mázra. Megcsináltam, jól lehetett vele dolgozni. Persze távol áll szépségben a tiédtől, de elsőre nem rossz. Még majd valami dekorációt kitalálok estig. (A videón lévő csokidekoráció nekem nem jön be ezen az egyébként is sötét tortán...) Köszi a receptet!! És várom a könyvet!!
Szia Timi!
VálaszTörlésElőször is gratulálok, gyönyörűek a tortáid, és jó, hogy ezt mind megosztod velünk :D
Az lenne a kérdésem, hogy ez a mennyiség kb. mekkora tortára elegendő? És hogy csinálhatom akár fehér csokiból is?
Válaszodat előre is köszönöm!
Kitti
Szia Kitti,
VálaszTörlésez a mennyiség egy 22 cm átmérőjű tortához elég. Csinálhatod fehér csokiból is, de akko sokkal több csokit használj. tehetsz bele minimum 300 gr. fehércsokit.
Szia Timi!
VálaszTörlésKöszi a választ!
Azt hiszem maradok az étcsokinál, és egy picit nagyobb adaggal dolgozom, 26 cm-es tortaformám van. És lenne még egy (lehet, hogy buta:D) kérdésem: Könnyebb vele bevonni a tortát, mint a sima tortabevonó csokival? Mert a videón úgy látszik, hogy ez nem dermed meg olyan gyorsan.
És gondolom finomabb is, nem?
Kitty
Szia Timi! Lúdlábtortát készítettem a férjemnek, és kíváncsi voltam, te milyen csokimázat használsz. Így találtam rá erre a mázra. Megcsináltam, jól lehetett vele dolgozni. Persze távol áll szépségben a tiédtől, de elsőre nem rossz. Még majd valami dekorációt kitalálok estig. (A videón lévő csokidekoráció nekem nem jön be ezen az egyébként is sötét tortán...)
VálaszTörlésKöszi a receptet!! És várom a könyvet!!