Sokan írták, hogy nem lehet fehér pillecukrot kapni a közelükben. Most leírom, hogyan készíthettek fondant-tot pillecukor nélkül. Egyébként a profi totadíszítők is így készítik a fondant-tot, bár én még nem próbáltam, mert a pillecukros fondant-tomat tökéletesítgettem eddig, de hamarosan ezt a két receptet is kipróbálom.:

1. Fondant, vagy sugarpaste, ahogy sokan nevezik:
Hozzávalók:
1 kg porcukor
5 teáskanál zselatinpor
3 evőkanál víz
125 ml glükózszirup
1 evőkanál glicerin

A zselatinport feloldjuk a vízben. Hozzáadjuk a glükózt és a glicerint és jól elkeverjük. Levesszük a tűzről és lassan, apránként hozzáadjuk a porcukrot. Folyamatosan kevergetjük, és, amikor már annyira sűrű, hogy nem lehet keverni, kivesszük az edényből és belegyúrjuk a maradék porcukrot.

Használhatod azonnal is, de, ha légmentesen becsomagolod, hűvös helyen (nem a hűtőben) 3 napig tárolhatod is. Használat előtt mindig gyúrd át porcukros felületen.

2. fondant, mézzel

Hozzávalók:
1 evőkanál zselatin
70 ml víz
1 evőkanál margarin, vagy pálmavaj
2 evőkanál méz
porcukor, amennyit magába vesz,
2 evőkanál étkezési keményítő


Mikor a zselatint felolvasztottuk a vízben vízgőz felett, és beletettük a mézet majd a margarint/pálmavajat, beleöntjük az átszitált porcukorba, (kb 500 gr)
Összekeverjük, majd jöhet a keményítő, és esetleg még porcukor. Aztán margarinos/pálmavajas kézzel összegyúrjuk, mint a pillecukros fondant-tot.

Várom a tapasztalatokat.

1 megjegyzés:

Letölthető könyv!

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Tortadíszítés videók

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése